Snygga trädgårdsstolar. Svart, svart och svart och en vit.


Idag tänkte jag visa några favoriter på trädgårdsstolar. Jag är ju på jakt efter 4 stycken snygga stolar just nu och då blir det att man spanar in allt annat som finns i samma stil, färger och utförande. Stor favorit är klassikern A2 stolen från Grythyttan. Rätt gung och snygg i sin enkelhet. Priset ligger på ca 1700 kr styck så den lägger jag åt sidan i dagsläget.


Några billigare alternativ är dessa svarta snyggingar. De två översta kommer från ILVA och den ena har rotting med klädd dyna (ruskigt fin) och den andra gillar jag för den andas lite Philip Starck men i ett enklare utförande. Priset ligger på strax över 180 kr styck och finns i flera olika färger.

De två under är fåpn IKEA. Kan säga att den till vänster är en typ av stol jag drömt om i många år, men det har aldrig blivit av att införskaffa en sån. Jag ser mig själv sitta i den med en bok, moijito och två irriterande flugor en vacker sommardag. Den till höger känns lite som om att den skulle kunna flytta in till terrassen i sommar. Den typen är vad jag letar efter. 


Här kommer High Tech stolen från Grythyttan. Så snygg och enkel, men man ser att det är en Grythyttan även om den stolen alltid förknippas med träsits och ryggstöd, lagom avflagnad i farmors berså.

Finns i flera färger och jag tycker den är apsnygg. Kostar ca 1250 kr styck dock. Jag är snål när det kommer till sommarmöbler, varför vet jag inte, med tanke på att det är en möbel som ska tåla mycket, både vikt, blåst, regn och annat. 

Bilder: IKEA, Grythyttan och ILVA

Kommentarer

Anna sa…
De nedre högra svarta från ikea köpte vi förra sommaren! Supersköna! Och lagom med gung och torkar snabbt om det regnat!