På uppdrag i Kosta


Idag är jag och jobbar i Kosta, mitt i glasriket. Just nu bygger vi en utställning med massor av fantastiska glaspjäser och bruksglas. Det är ju en dröm att kunna jobba med det jag gör, speciellt då glas alltid har legat mig varmt om hjärtat.

Jag är ju en stor fan av Ludvig. som under åren gjort allt från dödskallar till sköna djungelfigurer för KostaBoda, så att få sätta ihop dessa i stilleben och montrar känns vansinnigt roligt.


En personlig favorit är dessa klot med ett silverhus på toppen. Det är lite så jag känner det, när jag huserar i Kråks stuga. 

Idag mixar vi blått, turkos och lila i kombinationer, sätter ihop julen, och i morgon blir det servisglas för Orrefors som ska få sina platser i utställningen.


Julen finns också med, och här har vi valt att inte jobba med det traditionella, utan mer åt bärnsten, vitt, klarglas. Det tillsammans med diskret röd. Istället för traditionell jul i färgerna så jobbar vi med ytor, former och strukturer. Det gör det spännande och ibland oberäkneligt. Visst är den bärnstensgula läcker i färgen?

I morgon eftermiddag blir det att åka hem till stugan igen, det är en hel del jobb som väntar där som jag inte hunnit ta tag i, men det löser sig det med, som allt annat i livet.

Ha en fin måndag!

Bilder: Henrick ErikssonKommentarer

Läckert glas, den bärnstensfärgade var riktigt snygg! Lyxigt jobb ;)