Mitt utekök på terrassen (för 50 kr). Del 2.


Du kommer kanske ihåg att jag började på mitt utekök i förra veckan. Det ska vara en plats för matlagning och kunna använda som planteringsbänk m.m. Fasaden har kommit på, och dörrarna monterats. Nu fattas det en bild längst ner i inlägget, då gångjärnen, handtag och lister kommit på, men det får du se när allt är riktigt klart. Antagligen i nästa vecka.

Hur som så har jag bara använt sånt jag hittat bakom husknuten, bakom vedhögen och annat skrammel man hittat i lådor och källare. Ide´n var ju att bygga ett utekök av massa spill, till ingen budget alls. Men jag var tvungen att bryta det och har köpt gångjärn för 50 kr. Så där har du min budget, 50 kronor.


Efter att stommen satts på plats, har reglar ställts upp som fasad. Det gör också att den bär upp bänken lite extra. En zink blir ju tung med saker på och speciellt om man har vatten i hoarna. (just det, måste leta upp avloppskopplingar) Den högra skivan är en gammal bordstop i plåt från IKEA, zinken låg på skrothögen efter renoveringen.

Det som blivit dörrar till förvaringsytan är också från IKEA. Ser du vad det är? 

En skohylla som fått sågen i sig. Ribborna har förstärkts med montagelim och sedan målats in.


Här är det på god väg att bli klart. Som jag sa fattas det en bild här, den som är närgångjärnen är på plats och likaså handtaget och några krokar. Men det får du se senare, när allt är helt klart.

Nu ska ett bakstycke byggas till förvaringsytan, det är där jag ska ha alla mina dynor till soffa och fåtöljer. Sen avloppet kopplas ner under huset och en vattenslang dras upp till bänken. Det kommer bli så att kranen blir en vattenslang med handpistol. Enkelt och jag kan använda den till att vattna blommorna med samtidigt.

Ett lager färg ska på igen, men jag har tappat bort färgburken. Jag vill inte köpa ny färg, då jag har bestämt att budgeten är satt till 50 kronor. Det var ju lite det som var grejen, att kunna fixa något bra, praktiskt och snyggt för inga pengar alls. Vi får se om färgburken dyker upp eller om det får se tatigt ut i sommar.

Bilder: Mobilbilder Henrick Eriksson

Kommentarer

Jenny sa…
Vad härligt med ett utekök! Och kostnaden kan man ju inte klaga på. Hoppas du får många härliga stunder i ditt kök!

/Jenny