Mina favoriter som blommar idag


Jag har många favoritblommor i min trädgård, kanske en självklarhet när man planerar och planterar efter egen smak. Men något som är väldigt fint är alla dessa liljor som nu exploderar i blomning.

Jag tänkte visa mina favoriter bland alla påskliljor, pingstliljor och liljor av alla dess slag. Tyvärr kan jag inte namnet på en enda, för det har jag glömt av helt, men du kanske kan dessa?

Mina två absoluta favoriter är de som fick flytta in förra året, på bilden här ovan. Den till vänster har dubbla blomknoppar och böjer sig nedåt, och den andra är den dubbla som har massor av vita/cremefärgade blomblad. De här kan man titta på i timmar.


En hyfsat ny rackare är den som välkomnar vid gårdsentrén, starkt gul i sin trumpet mot det vita. Snyggt. Den till höger köpte jag på en resa nere i Frankfurt, då jag hamnade på en blomstermarknad i nån liten stadsdel. Skjortor och t-shirts fick stanna i Frankfurt, för lökar skulle med hem!


En klassiker till vänster. Den har hängt med sedan torpet köptes 2003, så den har nog varit här i all evighet. Den dyker upp lite där man minst anar. Till höger en annan som jag ramlade över nere i Skåne för några år sedan, en helgul som har väldigt stramt utseende. Liten är den också den lillingen.


Här är en till liten favorit till vänster. Liknande den cremefärgade, men här med en mild gul ton i botten. Kanske lite tafflig när man jämför den på första bilden i inlägget, men den har ju sin plats den också.

Till höger har du en som påminner om den vita med knallgul trumpet, men den här har även en gul botten på sina kronblad. Skittråkig faktiskt. Men samma sak här, den har fått sin plats på framsidan av huset, så jag får försöka lära mig gilla den lite mer.


Så med dessa blommande bilder önskar jag dig en riktigt solig och skön lördag, själv ska jag besiktiga bilen så det känns ju fantastiskt kul en sån här dag...not.

Bilder: Henrick Eriksson


Kommentarer