tisdag 21 maj 2013

Lemonad med rosmarin och citron, plus en liten extra sak i botten.


Idag ska du få ett lite speciellt recept på lemonad med rosmarin och citron. Men det finns en riktigt god ska som förhöjer smaken, och det är nog en rätt ovanlig kombination tror jag. Gott är det iallafall.

Du kommer behöva ca 1,5 liter vatten, 2 ekologiska citroner, 0,5 dl socker, 4 kvistar rosmarin och en banan.

Jag vet, kombinationen är lita crazy, men det är ju sånt som gör livet lite roligare.


Börja med att hetta upp 0,5 l vatten. Skiva citronerna och lägg dessa i en tillbringare. När vattnet kokat, slå det över citronerna och i med sockret och rosmarinkvistar. Blanda ihop det med en sked till sockret löst sig. Låt det gärna svalan innan du slår på resten av vattnet. Skiva ner en banan, rätt grova delar, i botten på tillbringaren, och garnera sedan med fler rosmarinkvistar. Är det varmt så det är galet ute, släng i lite isbitar också.

Kombinationen av rosmarin, citron och banan är ruskigt god. Jag föredrar att hälla det i en färgad kanna, då bananen kanske inte är det snyggaste momentet i en tillbringare. Prova och se vad du tycker.

Bilder: Henrick Eriksson

Inga kommentarer: