Lådfabriken B&B Orust - Något utöver det vanliga.Nu på söndag mellan kl 13:00 -16:00 har Lådfabriken sin stora invigning av det nya Bed & Breakfast här ute på Orust. Häftig miljö med avkopplad känsla, och helt i min stil.  Det här är kanske inte vad man förväntar sig i ett litet fiskeläge på Orust, närmare bestämt Edshultshall, ett stenkast från Mollösund. 

Bakom Lådfabriken står Johan Buskqvist och Marcel van der Eng. 


I den gamla fabriken, som en gång användes för att tillverka fiskelådor och båtar, har de öppnat upp och gjort det ljust och fräscht med inslag av starka färger. Utsikten är ju fantastisk, vilket de har i fokus.

Sparsamt och hemtrevligt på samma gång. 


Blandningen mellan gammalt och nytt känns genuint och jag kan se mig själv sitta där vid matbordet för en tidig frukost, eller ett glas vin när solen går ner. Alla bokstäver som du ser efter väggarna är Johans samling. 


Övervåningen är enkelt och rent inrett, man vill ju inte möblera bort ljuset, eller hur? Man kan fortfarande se att de sparat detaljer från ursprungshuset. Så kontrasterna blir skarpare mellan gammalt och nytt, men smälter snyggt ihop.


Det har tagit två år för Johan och Marcel att bygga färdigt och renovera Lådfabriken, och som sagt så är det premiär nu på söndag. Här ser du Marcel med deras två hundar, Rödbär och Bruno.

Johan, som kommer från Orust, har tillsammans med Mercel (Holland) tankarna om att detta skall vara ett ställe att mötas och kunna varva ner i en miljö som blandar svensk tradition, modern design, form och färg i samklang med naturen.

På premiären så kommer även en utställning med Isabelle Hellsjö, som ställer ut stickade skulpturala objekt, även de utöver det vanliga kan jag lova!


Exteriört är huset traditionsenligt, men med moderna uttryck, som boxarna som sticker ut. Det ligger precis på klippkanten, så närmare än så här kan du inte bo havet. Jag ska ta mig dit under söndagen hade jag tänkt, för jag tycker det här är kanon på alla sätt och vis.

Ett dubbelrum kostar (2 personer) från 1550-1750 kr och då ingår frukost, sängkläder & handdukar. Här hittar du lite bilder över rummen >>

För att läsa mer så kan du titta in på hemsidan, eller kontakta Johan & Marcel direkt på 0304-52100 och mail info@ladfabriken.eu

Bilder: Marjon Hoogervorst  / Vorstin.nl

Kommentarer

Underbart hus och underbart läge! Härlig inredning, älskar före detta fabriker med stora öppna ytor och högt till tak!
/Helen
Vad kul! Vilka entusiaster som vågar satsa, och lite "eget" också. Får kanske försöka åka en omväg dit när vi ändå ska ut till Skärhamn nästa helg, roligt att de har utställning som lockar utan att stanna över. Tack för tips!

Camilla/Stilitiden