Isabelle McAllister snackade inredning med barn


Idag var Isabelle McAllister, du vet ide´sprutan och kreatören från bl.a. TV4s Äntligen Hemma, Fixa rummet, Babyboom, nyhetsmorgon och mycket, mycket mer, på IKEA Uddevalla och hade föredrag och talade inredning med barn.

Det är ju så kul att se hur engagerade barn blir om de får klippa, klistra och leka med ideér för ett eget rum. Så medan föräldrarna hade med sig skisser och ritningar så var det full verkstad runtom med barnens kreationer. Isabelle hjälpte till med att hitta smarta och bra lösningar för olika rum, och nog kan man säga att det finns ideér allt. Jag stod och tjuvlyssnade lite och Isabelle har så mycket inspiration och bra lösningar så det är galet. Riktigt kul att träffa Isabelle och se henne in-action.

Vi hade haft kontakt någon dag före via instagram, så det var ju självklart man ville träffa henne när hon var på den här sidan Sverige. Jag bor ju dessutom bara 20 minuter ifrån det nya IKEA Uddevalla.


Jag var inte med på presentationen / föredraget, utan vi satte oss över en fika/lunch tillsammans med bland annat Pia som är evenemangsansvarig här under öppningen av det nya IKEA huset. Det är väldigt inspirerande att träffa andra som är i samma branch, även om Isabelle är riktigt fokuserad på barnsidan.


Från presentationen kommer bilderna här ovan. Några av de ideér som Isabelle gjort. Jag glömmer ju aldrig den stora kaninsängen (bilden till höger) som jag tycker var ett roligt inslag i TV4 Äntligen Hemma. Eller den prickiga trappen?

Isabelle har bloggen DosFamily (tillsammans med Jenny) och du hittar också hennes hemsida här>>


Som extra bonus till alla barn så var ju personal också utklädda till några av de figurer som finns som mjukisdjur och i böckerna av Ulf Stark och Charlotte Ramel.  Så från boken "Hjältarna i grönsakslandet" fanns både broccoli, smultron och moroten i fullt levande kostymer. Sånt här tycker ju jag är så vansinnigt kul.

För övrigt så har det här varuhuset en liten annan känsla än de senaste IKEA som öppnat. Mycket mer inspiration och spännande "skyltfönster", även planeringen kändes som om det fått en tanke till på ritbordet.
Ett riktigt fint varuhus som kändes väldigt bra.

Bilder: Henrick Eriksson
Presentationsbilder: Original DosFamily, avfotat: Henrick Eriksson

Kommentarer