Grilla en efterrättVill du göra något riktigt gott till efterrätt medan du har grillen igång? Mitt bästa tips är persikor.
Mjuka, ljumna och karamelliserade som fungerar till mycket gott. Givetvis funkar nektariner också, men skalet är så kasst att få av.


Ta helt enkelt persikor, gärna lite större och söta, och dela dom i halvor. ta bort kärnorna och pensla lite lätt med smält smör på snittytan.

Lägg dom sedan på grillgallret med den runda sidan först. Här ska de grillas lite hårdare, så skalet spricker upp eller blir svedda. (ungefär som rostade paprikor). När det är klart vänder du på dom och låter de grilla till sig lite snygga ränder på snittytan. Det går rätt fort att dom karamelliseras. Ta av dom direkt efter det och lägg på en tallrik. Nu kommer pillgörat som passar svärmor eller främmat, ta bort det svedda skalet med en kniv eller om det går, dra av det.

Servera ljumna till glass eller vispad grädde. Ett tips är att ringla över lite honung och strö över krossade valnötter. Gött e´de´!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Å vad gott det låter, får visa gubben detta så får han fixa detta:) Jag är inte ngn. hejare i köket, så där får han husera.
Häls... Carolina
www.cskapar.wordpress.com
.charlotta sa…
Åhh, det vattnas i munnen! Ska absolut provas under någon av sommarens kommande grillkvällar. Ngt som nog kan vara gott till är att ha lite mynta och varför inte med turkiskt yoghurt...mmm! :)