Fantastiskt och skrämmande med datorer och secondscreen.


Fredag och helgen börjar. Det har varit en rätt tuff vecka med en hel del mailande för olika projekt, så idag så stänger jag ner datorn helt tills i morgon. Man behöver en datafri dag tror jag, både med secondscreen (mobilskärmen) och med sin vanliga dator. Istället ska jag ta hand om mig själv, vilket jag tyvärr sätter i andra hand konstant.


Nu ska några småsaker fixas innan jag trycker av den här rackarn, och det är bst att bara göra det som står på dagens lista, för det är ju lätt att man fastnar vid nya ideér och projekt. Det är både fantastiskt och skrämmande hur man lever idag med datorer och telefoner.

Visste du att det idag är så att många inte är mer än 50 cm från sin mobiltelefon? Den används till allt. Både som väckarklocka, äggkokare, bankärenden och som handdator.  Det finns även en sjukdom som kallas nmf, no-mobilephonefobia, skräcken att vara utan sin telefon. Och när man tänker efter så har man alltid koll på telefonen och har den nära.

Jag använder min telefon till verkligen allt. Jag har alla mina företag i den. Därifrån sköter jag allt när jag är på språng, utom att blogga. Bloggar gör jag helst från min PC. Både fantastiskt och skrämmande på samma gång, för det har ju underlättat otroligt mycket och ger större frihet, samtidigt som man alltid är anträffbar. Så idag blir det ett datafritt dygn. Men givetvis fungerar kundtjänst som vanligt i butiken.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Bull farmor sa…
Bra beslut att vila från datorn! Ha en fin dag! kram