Skördetid i trädgården! Kirskål och nässlor.


Idag har jag varit ut och plockat in lite till maten. Det är nu du ska passa på att ta de första primörerna, nässlor och kirskål. Det är ju ett ogräs som är riktigt näringsfyllt och gott.

Kirskål använder du på samma sätt som bladspenat, jag tycker det är godast att göra en snabb förvällning och sedan serveras ljummen till en bit kött.


Nässlor är ju ett riktigt energitillskott, och innehåller otroligt mycket bra näringsämnen. Torka skotten och gör te, eller strö över fil. Ett annat sätt är också att mixa ner i en smoothie. Gott och nyttigt, men passa på att ta skotten nu när de kommer upp.

Kirskål, har du inte det, så kolla med grannen. Det är ett ogräs som jag inte önskar min värsta fiende. Tar över allt och växer ohämmat. Men funkar till kött;-)

Ha en bra sista april!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Gott, nyttigt och gratis! Testa att fräsa kirskålen i olivolja med vitlök och lite flingsalt - frasigt och läckert!
Kram Susanne