Radisson BLU Riverside Hotel - Rummet och vad jag tycker om det


Nu tänkte jag gå igenom rummet. Det är ju något som jag gör varje gång jag bor på hotell eller blir inbjuden till hotell för att tycka till om rum/ytor. Både hur det är utrustat, fungerar praktiskt och lite övrigt.

Jag bodde på ett dubbelrum på våning 6, närmare bestämt nummer 627. Jag blev lite förvånad faktiskt över inredningen. Hotellet är endast en månad gammalt och hade där ett tapetval som inte kändes Up-to-date. Det är ju snyggt trots det, men kanske inte så hållbart i långa loppet? Denna har vi sett olika versioner på i många år nu på bland annat en konkurrerande hotellkedja som börjar på S och slutar på candic. Även kuddarna från Oddbird hade fått sin plats på sängen. hmm.

De övriga färgvalen kändes behagliga och vilsamma, bra kvaliteér på textil och möbler. Kändes skönt att allt inte var i tuskaftsbindning och ull, och allt fungerade bra i kombination. Jag hade faktiskt förväntat mig att rummet skulle ha tagit upp både triangeln och fyrkanten från fasaden i sina tapeter, kuddar och liknande, för att förstärka den häftiga ytan som hotellet har. Jag måste lära mig att inte skapa egna förväntningar.

För övrigt var rummet fräscht och lagom i storlek, bra takhöjd dessutom. Snygga korridorer på alla våningsplan. Men jag har ju några men varför:

Men varför gör man ett ljussystem med på- och avknappar som gör att man måste gå över till Chalmers och leta upp nån tekniker för att bara släcka sänglampan? Knäpper man av i hallen och ska släcka sänglampan, så tänds hallen igen o.s.v. Det här har inte bara Radisson, utan alla nya hotell med allt från Scandic, Hilton, Rica och BestWestern. Fråga mig, jag vet, jag bor väldigt mycket på hotell.

Men varför sätter man en skjutdörr i glas in till wc på ett dubbelrum? Oavsett om man är med sin största kärlek eller ska dela rum för en konferens så vill man ju ha lite privatliv inne på wc. Nej, istället så ska alla på samma våning höra vad du gör, då hela wc oftast fungerar som en resonanslåda. Samma sak här. Det här görs på i stort sett alla nybyggda och stylade hotell. hmm.

Men varför sätter man in ett skrivbord som har samma storlek som sin laptop? Största delen av de som jobbar på hotellrum, sitter i sängen eller vid ett större bord. Ingen skrivpulpet, utan ett bord. Har man inte plats för det (eller estetiskt fult) så räcker det med en sängbricka. Idag är alla lounger oftast väldigt trevliga på hotell, så man väljer att jobba där samtidigt som man tar nåt att äta eller dricka.

Men varför sätter man inte fler kontakter vid sängen? Det är oftast där man jobbar,  laddar mobilen (som även funkar som väckarklocka) och ev Ipad.Fina badrum med återvinningsbara flaskor. Enkelt och rent vid handfatet, dock utan belysning. Eller belysning och belysning, det var måndagens snackis vid frukosten. Att den var så svag eller obefintlig där du ville se dig själv nära.

Det är otroligt svårt att se, både på wc och i hallen, om du vill göra en makeup (utan att se ut som en påskkärring) eller som jag se vad jag hade fått för plita på axeln. Jag fick ta en bild med mobilen och kolla, för ljuset är så svagt där man vill ha det. Bättring där Radisson.


 Även om den är svag så är den ju apsnygg, gallerlampan från Stockholm DesignHouse.


Hur som, nu när jag gnällt av mig lite, så är det ett riktigt trevligt hotell. Det är snyggt, bra service och känns annorlunda exteriört. Men läget vid Chalmers och nära till Lindholmspirens hållplats så är det hur enkelt som helst att ta sig runt i Göteborg. Speciellt om man är turist, så kan det ju vara lite  kul och flådigt att ta båten till hotellet, oavsett om det är en yact eller Älvsnabben ;-)

Rekommenderas verkligen som cityhotell. Och det finns ett wellness/spa och takterrass som inte går av för hackor.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer