Plantera snyggt i urnor - Uppdatering från Plantagen


Plantagen har uppgraderat sitt sortiment, enligt mig. Jag var förbi och spanade in hur det såg ut på avdelningen för utomhusplantering och ramlade över de här krukorna. Det som tilltalade mig mest är den asiatiska känslan som finns i formen. Det andas lite japan över dom, och skulle inte vara fel på terrassen med en bergsbambu, hosta eller ett gräs istoppad.

Jag är ju också labelfreak, så jag tyckte det var kul att dom ändrat utseende på beskrivningar i butiken, likaså labels (etiketter) som de här gröna och enkla som sitter på krukorna.


Visst är de snygga? Finns i två storlekar och kostar 249 kr respektive 449 kr styck. Åker rätt upp på önskelistan till trädgården i år.

Uppdatering 2/5. Jag har nu talat med Plantagen angående krukorna/urnorna. Det har verkligen rasat in mail om dessa krukor, så här kommer det:  Serien heter "Boston" och skall finnas hos i stort sett alla Plantagen i Sverige. De är sprillans nya, så fråga efter dom i butik, ifall de inte hunnit få ut dom från lagret.

Att plantera i urnor och krukor gör ju det lätt att kunna flytta runt dom i trädgården, det blir också lite mer spännande när det , rätt som det är, dyker upp en snygg kruka med en oväntad växt bland alla perenner.

Om du sätter gräs eller liknande, förbered för vintern direkt och lägg tex cellplast eller lite frigolit på insidan av krukan, och gör en bra dränering med lecakulor. Då har du en bra och isolerad kruka för året om. OM krukan tål kyla vill säga, kolla alltid det när du köper till terrass, balkong och trädgård.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

ifni design sa…
Jag är första gången på dina sidor - förlåt! Fastnar inte så lätt, men här gjorde jag det:-) En underbar blogg!

Dessa svarta krukor var ju helt underbara! Tack för tipset! Det får bli Plantagen idag! Formen är mjuk och fin och den svarta färgen det enda som passar mot mitt gula hus (har inte valt färgen själv, jag lovar!;-)

Du har fått en ny följare idag. Tack för inspirationen!
ifni design sa…
Plantagen i Göteborg hade inte dessa vackra urnor dess värre:-(
Vilket plantagen var du på? Tagene eller Sisjön? Vill också ha, riktigt fina!
ifni design sa…
Hej Miriam, jag var på Tagene och kollade. De sa att sortimentet kan variera lite grann mellan affärerna. Hoppas att urnorna finns i nån annan av affärerna, för de är ju riktigt snygga!
De som jag spanade in var på Plantagen i Uddevalla (Torp). Jag hoppas ni får dom till Göteborg också ;-) / H
Åsa sa…
Hej!

Alltid lika härligt att titta in i Kråks stuga! :)

Kan vi inte få se tips på nån snygg plantering som man skulle kunna sätta i dessa? Jag har varken speciellt gröna fingrar eller känsla för trädgårdsdesign så tips på nåt snyggt och lättskött vore jättekul!

Tack! /Å
@Åsa - Jag ska se vad jag kan trixa fram i planteringsväg. Återkommer snart! / Henrick