Odlingsbänkar i flera färger - även för balkong och terrass.


Att använda lite högre bänkar till örter och andra odlingar tycker jag är en fördel, både för ryggen och ohyra. Jag har nu tillsammans med Smartstoring tagit fram en odlingsbänk i 3 storlekar, baserad på samma princip som pallkragar. Den heter Töllåskragen. Det fiffiga är att de har sprintar istället för "vanliga" gångjärn och kragen kan delas av i 4 eller 8 delar. Att dela upp odlingsbädden med avskiljare gör att man kan fylla upp något fack med tex vita stenar, fontän eller liknande. 

Det finns en bottenplatta till den mindre modellen 60x80 cm, som gör att du kan sätta den på en balkong eller på en terrass. De finns i svart och i natur. Vill man ha krokar som passar till så finns det också. Perfekta att hänga spadar, örtsaxen eller handskarna på.


Som tillbehör så finns bland annat krokar för att hänga handskar, saxar och spadar m.m. Gångjärnen har jag valt att ha i rostfritt, då det är en läcker detalj. Att de sammanfogas med en sprint som gör att man kan  plocka ihop den när säsongen är slut, och förvara den på en liten yta.


Färgerna är framtagna för att passa både till det moderna hemmet som till den röda sommarstugan. De finns i färgerna antracitgrå, natur, röd och svart. Kransarna är betsade. Väljer man naturfärgad kan man måla eller betsa den i annan kulör, då träet endast är värmebehandlat.


Storlekarna finns i 60x120 cm, 80x 120 cm, 60x80 cm.

Bottenplattan för balkong och terrass finns i storleken 60x80 cm och i svart eller natur, och dessa kan kombineras flera på rad.
Avdelare för 4 eller 8 fack finns endast i naturträ.


Bilder: Henrick Eriksson/moltazdesignshop

Kommentarer

Vardagstugg sa…
Längtar till sommaren då man ser bilderna!

Trevlig helg!
Annelie