Musslor med chilli och öl


Igår kväll firades helgen in med kokta musslor och  ett gott, hembakt, bröd. Jag var tvungen att handla med mig lite musslor hem, för det var ett tag sedan jag kunde sleva i mig dessa fantastiska skaldjur.
Massor av röd chili, vitlök, lök och en bit citrongräs och på med en skvätt vitt vin och en liten skvätt öl. Sen i med musslorna, på med locket och vänta tills de öppnat sig. Gott.


Att koka med lite öl tycker jag ger en god och mustig smak till grytan, och att sedan ta en iskall öl till musslorna är bara för gott. En riktigt bra kombo. Jag ser verkligen fram emot att kunna plocka egna musslor i sommar och koka direkt på stranden eller klipporna. Men innan man plockar och kokar bör man ringa till fröken mussla som vi har här i Bohuslän, för att kolla kvalitet på vatten och musslor i det området man är i. Annars kan det bli en tråkig efter middag -)

Alla gillar ju inte musslor, som med allt annat. Gillar du musslor? Du kanske har ett bra recept att dela med dig av?

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Åsa sa…
Älskar musslor. Men tyvärr blir det väldigt sällan jag äter det. Bor liksom lite på fel ställe :)
Monica sa…
Älskar musslor och äter de ofta , eftersom jag bor nära havet .( Rom )
Ett litet tips är att ha i mjöl i musselskyn,blir då mer som en kräm och är urgott att doppa brödet i. Ta lite av skyn så fort den är varm och vispa med LITE mjöl ( inte för mycket eftersom det finns risk att allt blir för tort eller grötigt) i en skål vid sidan av ( så att mjölet inte klumpar sig ) häll sedan tillbaka i musselskyn,rör om ordentligt och fortsätt koka klart musslorna .Man kan även ha hackade tomater i och får då en slags tomatsås. Här i Rom är även den italienska persiljan ett måste , men den gillar inte jag , så den hoppar jag alltid över.(prezzemolo)
Tack för din alltid lika härliga blogg !!
Monica i Rom
Mmm gott!
Ha en riktigt bra dag
Stor kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se