Måla om huset? Alcro eller falurödfärg står på listan.


Jag ställde en fråga i fredags i facebookgruppen och fick otroligt gensvar. Frågan var om du tycker jag ska måla om huset till svart. Jag har funderat på det i snart 2 år och skulle verkligen vilja ha det i en svart ton, då det både skulle hjälpa till att hålla fasaden lite varmare och för att det skulle matcha in med resten av mitt svarta och vita liv.

Jag har tittat på Alcro och Falurödfärg som båda har slamfärg, vilket jag ska använda. Jag vet dock inte vilket varumärke jag ska välja, om jag nu tar steget ut och målar om. Innan det ska på slamfärg så ska ju huset borstas också. Behövs nog lite kompisar till hjälp där skulle jag tro. Måste ju se över kostnaden för att göra det också, jag har verkligen ingen aning om vad det skulle kosta att måla om huset.


Såhär ser stugan ut idag. Röd och fin. Jag har använt Alcro designprogram för att "byta" färg på huset. Visst hör det kanske till att ett torp har röda väggar med vita knutar, men jag brinner ju för svarta hus. Det skulle vara fint till allt grönt i trädgården också. Vad tycker du?

Vill du se alla kommentarer på facebook så hittar du sidan här>>

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Neeeeej!! ;)
Mode kommer och går med stil består! Det är ju klassiskt med det röda och jag tror att du kommer att ångra dig en dag... Men det är klart att du ska göra som du vill, huvudsaken är ju att du trivs och tar hand om huset!! :)
Men varför just svart? Det finns ju såååå otroligt många vackra fasadfärger??
Hade jag fått bestämma...så hade jag gett huset en ljusgrå nyans med en liten svag bryning av grönt. Det tillsammans med vita knutar är ursnyggt!! :)
Lycka till! :)
/angelica
Anonym sa…
Jag röstar på svart ! Snyggt :-)
//Anna Lekander
Anonym sa…
Jag röstar på svart ! Snyggt :-)
//Anna Lekander
Victoria sa…
Svart är snyggt men blir väldigt mörkt. Våra grannar på Töllås har svart eller om det kanske är mörk mörk brunt och på vintern blir det ju väldigt mörkt där ute och då syns knappt huset. Men det beror ju lite på vad man har för utomhusbelysning.
Ken sa…
Klart du ska lasera eller måla stugan svart. Hur snyggt som helst och passande eftersom du jobbar med inredning.
Måstad2020 sa…
Svart ger kontrast på våren, sommaren..ljuset..

Rött ger värme.

Är det en sommarstuga så varför inte svart?!

Annars rött.
Anonym sa…
Men kära nån hur kan du ens komma på något så hädiskt? Det trodde jag inte om dig! En SVART torpstuga i vår gröna svenska natur! Jag ryser vid blotta tanken.Please don´t!Jag ber dig :-)Inte kan du förstöra ditt fina lilla hus på det sättet! Du kommer att ångra dig bittert, är jag säker på. Och du kan ju inte återställa det heller. Begrunda det! Svartlaserade hus kan vara snyggt på rätt plats, men de ska inte vara av "modellen torpstuga"!

Mvh

Agneta
Anonym sa…
Absolut!! Vi målade vårt hus från rött med vita knutar till svart med vita knutar för snart tre år sen, då hade huset vart rött i 23 år! E supernöjd! Men många tyckte vi va helknäppa;) men svarta hus var ju vanligt förr!! Googlade runt lite... Kör på svart! Kramar Maud
Lisa sa…
SVART! Det är ju bara sååå läckert!
Kram Lisa
LinaMaria sa…
Hej! Står själv inför samma dilemma med vårat hus, som vi alltså bor i jämt. Jag säger kör på svart, so what, ångrar man sig så gör man då har du i alla fall provat. Som bilden visar kommer det ju bli ursnyggt! Jag ska själv satsa på faluvapens fasadfärg (går att bryta i olika färger) Vad jag förstår "bränner den inte ur" lika snabbt som traditionell slamfärg och ger därför ett mer hållbart resultat.

Lycka till med torpet!

Anonym sa…
Rött, helt klart! Låt mysfaktorn vara kvar.
Cecilia sa…
Du har ju en sån fantastiskt vacker stuga i härlig röd färg! Klassiskt! // Cecilia