Lök i hela trädgården och krokus till farmor.


Just nu förundras jag av den växtkraft som finns i trädgården, speciellt i lök. Under åren har jag planterat över 3 500 lök runtom i trädgården, vilket brukar synas på våren. I stort sett allt har börjat titta upp, med undantag för Allium, den dröjer sig lite. Men den som väntar på något gott ;-)


Mina favoriter är krokus. Jag har alltid önskat mig ett hav med snödroppar, men det har aldrig blivit av att jag införskaffat det. Varför vet jag inte. Samma sak med liljekonvalj. Det växer några vilt här och där, men jag vill ha MATTOR med dessa på vårkanten.


Det är lika skönt att ta sin morgontur med kaffet i handen, eller som idag te med honung, ingefära och till det en mumsig Alvedon, och titta på vad som kommit upp i trädgården. Det hjälper till att må bättre. Krokus ger så många minnen till min barndom också, hur de växte efter farmor och farfars soligaste sida av huset. Min farmor gick bort i förrgår, så henne tillägnar jag alla Krokus som jag har.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Käre Henrick,

Så ledsamt att höra om din farmor.

Varmaste hälsningar,
Helena
Så underbart med hav av blomsterlökar, så vill jag också ha det!
Vad vackert att tillägna din farmor krokusarna.
Här intas frukosten med en Treo i stället för Alvedon..
Ha det bra, hälsningar Camilla
Anonym sa…
Sorg och sjukdom på samma gång. Låter som det är mycket för dig nu! Skickar goda tankar och hoppas det är till lite stöd.
/Elna
Så fint tänkt med krokusarna och din farmor. Tog själv ett sista farväl av min älskade farfar som begravdes i fredags ...spelar ingen roll att de gamla, saknaden blir stor ändå ...

/ Pernilla