Jag bygger utekök på terrassen


Förra året såg det ut såhär, då stod utedushen på terrassen, som användes rätt fattigt om jag ska vara ärlig.  Den platsen får i år ge plats till ett utekök. Jag har alltid velat ha ett utekök, men hade inte tänkt ha det på terrassen från början, men ändrade mig. 


Orsaken att det nu får vara på terrassen är tillgången på vatten och att jag tycker det är så vansinnigt tråkigt att stå inne i köket och förbereda grillmat, sallader och annat när mina vänner sitter ute på terrassen och njuter. Nu ska jag vara delaktig i det hade jag tänkt.


Såhär ser planen ut. En lång bämkskiva och en zink med ho för att kunna ha nära till vatten. Här får man  lätt plats 3 personer samtidigt.

Stommen är på plats och skivorna likaså. Nu ska det till förstärkning under diskbänken och i bakkant. Där ska även en skiva sättas så att inte väggen färgar av sig med sin Faluröda färg. På sommen blir det svart panel och 3 dolda dörrar. En för grillkol och liknande, samt plastbunkar m.m. och sedan blir det förvaring för alla soffdynor som inte har någon plats just nu. (Kan ju inte ha dom i växthuset i sommar när de inte används.)

Över högra skivan blir det nog tajta hyllor, som får förvaring med gamla krukor, örter och liknande. Det gäller att få den hyllsektionen tajt, så det inte ser glest ut, för då kommer själva bänken att se otroligt kompakt ut. 


På motsvarande sida kommer en örtodling finnas i en Töllåskrage med bra örter för marinering och extra krydda till grillen. Bredvid Töllåskragen hamnar en grill. Tror det kan bli bra det här.

Uteduschen? Den kommer få sin plats den också, men har inte planerat in den ännu, det löser sig alltid.

Bilder: Henick Eriksson

Kommentarer

Frida sa…
Åh vad mysigt med utekök! Helt rätt tänkt, inte ska du stå inne i köket och fixa medan vännerna sitter ute på terrassen och umgås. Ska bli kul att se resultatet :)
Det blir ju kanon bra! Jag vill också ha ett kök och en ny fin altan :)
Mysigt! Det skall bli utekök i vårt sommarhus också. Hoppas vi hinner med det i år. Fin inspiration, tack.