Femina - Kråks stuga i reportage och hålla andanIbland känner jag mig så otroligt fjantig. Nu sitter jag med nyaste numret av Femina, där Frida Ramstedt och Bodil Bergqvist gjort ett reportage om mig och om min flytt ut till torpet. Hur det hela gick till. (Den historien finns på facebookgruppen Kråk´s stuga, under anteckningar)

Jag hörde, via instagram, facebook och mail att det nya Feminanumret var ute, så jag tog modet till mig och köpte det. Ja, det är faktiskt så att även om jag varit med i väldigt många tidningar senaste året, både med hem, butik, färg- och trendrapporter, så blir jag helt nervös när det kommer till att se vad som skrivits, eller vilka bilder som använts. 

Jag brukar bara köpa tidningarna för att lägga dessa på hög för framtiden, jag läser sällan vad som står om mig, eller vad jag sagt. Jag vet att det kanske är fjantigt, men jag blir så generad även om jag är helt ensam hemma i torpet. Jag fixar helt enkelt inte att läsa om mig själv.


Slå upp sidorna, ta ett kort och sedan dammsuga, typ. Jag har fortfarande inte läst vad som står i Femina. Jag kommer nog inte göra det heller. Jag tittar lite snabbt på bilderna (lite stressat nervöst) och lägger den sedan åt sidan.


Ett glas vin klockan 17:00, och det är inte för att fira på nåt sätt, snarare stilla nerverna, hahahaha. Du kanske undrar, varför är han då med i tidningarna? Jag brukar ställa upp när frilansare behöver objekt, dessutom är det ju en bra marknadsföring för mina företag, då de är med i någon form. Jag frilansar ju själv och letar objekt och liknande, så jag vet ju att det kan vara lite tufft ibland och då är det klart man hjälper till när de frågar.


Varför jag var så nervös över det här numret är att Femina är Sveriges största magasin för kvinnor och har otroligt många läsare. 

Tidigare har hus och Kråk varit med i Allt i Hemmet, Allt om Trädgård, Hytteliv m.fl. och i år har det varit allt från Expressen Leva & Bo, Amelia, Femina, Magasin Bergslagen, Metro och helgbilagor, till Femina nu igen. Så det har ju varit några publiceringar. Men lika nervöst varje gång. Vad är det med mig, är jag så fjantig. Ja tydligen.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Jerker E sa…
Jag tror inte du är ensam om att inte läsa om sig själv. Har hört många musiker göra samma sak när de fått en recension.

Men när du sitter där på ålderns dar kan det nog vara roligt att ta fram gamla magasin och läsa.
Bull farmor sa…
Jättefint repotage... och fina bilder...sen om du inte vill läsa om dig själv... så är det ju många andra som gör det!!!
Cecilia sa…
Väldigt trevligt reportage! Även du borde läsa!!! Eftersom jag var på din trendföreläsning i Gbg i februari är det lite kul att "följa dig"! Ha det gott!!! Cecilia
Anonym sa…
Modiga män som gillar inredning, trädgård, färg-och form och kök växter inte på träd. Var stolt, sträck på ryggen och keep up the good work!
MVH Ellen
Käre Henrick,

Även om jag kan förstå känslan du beskriver, och nog kände lite liknande när reportage gjordes här, så håller jag helt med Ellens kommentar ovan - du är SÅ duktig och ger ett så trevligt intryck att du då rakt inte behöver vara orolig att läsa reportage om dig själv. Att du tillsammans med din talang och drivkraft inom så många områden dessutom visar en ödmjukhet som lyser igenom, gör att reportagen om dig knappast kan bli annat än toppenfina!

Bodde jag i Sverige skulle jag gärna läsa Femina just detta nummer, även om jag inte gör det annars.

Kram på sig, 'fjanten'... :-)
Helena
Anonym sa…
Inte behöver du vara rädd att läsa om dig själv! Det jag läst hittills har varit mycket bra, och torpet är ju fantastiskt inspirerande. Är själv nybliven frilansare och vet hur svårt det kan vara att hitta fina och personliga hem att skriva om, blev därför glad när jag läste om att du brukar hjälpa till. Härlig inställning i en bransch med tuff konkurrens tycker jag, gott!!

Ta nu och läs färdigt repet i Femina med huvudet högt!😊
Kram Susanne
camilla sa…
Hej Henrik,

Jag har just upptäckt din blogg och gillar den mycket. Dessutom prenumerar jag sedan länge på Femina. Och det var ett fint reportage, så höj huvudet! Roligt med en kille som har blogg om bland annat inredning. Jag har just startat min egen inredningsblogg och känner mig lite "blyg" med den, i vart fall lite jobbigt att visa någon jag känner.

Ha en skön fredagskväll!
Camilla

www.stilitiden.se