Den gröna färgtrenden - vi startar i pastell och slutar i mossa


Det gröna är på intågande, inte bara i trädgård, utan även inom inredning. Det har ju snackats mycket om Pantones intensiva smaragdgröna färg inom inredning, vilken jag inte alls tror blir någon hit, däremot inom mode och smycken där den redan dominerar i vårkollektionerna.

En annan grön färg, som ligger i samma skala som den smaragdgröna, och har en sliten ton i sig är däremot het inom inredning. Det här är första steget mot höstens murrigt och mossiga gröna, som vi garanterat kommer få se i slutet av året inom inredning.

Jag kikade in lite hos möbeljättarna och kollade vad dom har som nyheter just nu, och där hittar jag den gröna och slitna pastellen som vi kommer överösas av. Den kommer också att kombineras mer med trä i sin naturliga färg och rosa, aprikos, svart och vitt.

Det är inte bara inom inredning inomhus vi ser färgen, utan även på trädgårdsmöbler, grillar och annat vi ska släpa ut inom en månad. Färger varierar alltid inom inredning, som turkos som exempel. Den har följs med sedan 2009 och varierat lite upp och ner i sin styrka, beroende på hur det globala klimatet har varit. Det påverkar oss färgmässigt mer än du kan ana inom inredning. Likaså med den gröna. Vi har haft mycket av den starka skalan, och nu är det dags för lite mer jordnära toner inom grönt. Därav startar året med denna gröna och kommer avslutas i mossgrönt. Man kombinerar alla gröna toner tillsammans för att få effekt hemma. Precis som med de andra färgskalorna. 3 blå, 3 röda, 3 lila o.s..v.

Vad tycker du? någon färg som du kommer plocka in i hemmet eller trädgården?

Bilder: ILVA, IKEA

Kommentarer