Den avlånga kudden - Vi inreder mer på längden i år.


Det finns ju ett otroligt utbud bland kuddar. Det har blivit den nya standardprylen som byts ut när det ska göras om hemma. Det är ju också ett bra och enkelt sätt att förnya. För två år sedan hade vi mycket av den runda kudden i alla dess färger, förra året figursydda motiv, och nu är det den avlånga kudden som får sin uppmärksamhet. Storlekarna 30x60 cm och 40x60 cm är de som dyker upp mest, och även återförsäljare av innerkuddar har plockat fram fler storlekar och modeller.

Så det där standarden med som varit på 45x45 och 50x50 cm kuddar kan vi i stort sett glömma. Är det inte formsydda kuddar i figurer som hänger kvar sedan förra året, så är det helt klart avlånga som gäller i år. Några som drog i det en hel del under 2011 och 2012 var HAY (du vet de med färgglada knappar som kopierats i all evighet nu), och det är väl så att det tar lite tid att vänja sig. Vänja sig ifrån sin trofasta 50x50 cm kudde?

Jag har plockat ut några kuddar som faller mig i smaken, både i mönster och med färger. Inga formsydda för mig, då jag personligen tycker de hör hemma i ett barnrum.

Överst från vänster: ELCE Stockholm bomullscanvas; Shanghai och  svart Moscow 50x50 cm 399 kr/st. Trianglar i bomull (hett mönster) från BoConcept 35x65 cm 549 kr, avlång sidenkudde MIKMAK 429 kr, Svart till vitt BoConcept 40x 40 cm 299 kr.  IKEA kraftig bomull 40x60 cm 79 kr.

Jag själv är riktig kuddgalning, då det är så enkelt att bara byta vid säsong och humör. Hur gör du? Byter du ut textilier efter säsong, humör o.s.v.?

Bilder: Respektive företag ovan

Kommentarer