Bloggforum 2013 - hotellet, maten och trendIdag avslutades bloggforum som arrangerats av Trendenser, Milk  och blogg.se. Två givande dagar med en hel del föreläsningar och inspiration. På plats var också mode och matbloggare, så vi var en skara på ca 70 personer.

Bland föreläsarna på inredningssidan fanns Shyness (bilden ovan, som bäddat upp ett hotellrum), Mormors minne, blogg.se, members.com, colour house, Miku, Göteborg & Co, Beijing8, Göteborgs auktionsverk och ellos. Alla med nyheter, inspiration och föreläsning om hur alla dessa företag arbetar med både produkter och trender. Det är alltid kul att "gå lite bakom kulisserna" och se andra företagares tankesätt, speciellt när man är företagare själv. Hotellets fika var ett lite nytt koncept för mig, Brainfood. Alternativet till bulle och kaka. Just wellnesskulturen är ju så het just nu också, så det kändes bra att de hade detta istället för kanelbullen. Det var frukter, smoothies, fruktshots och pinnar med kokosvarianter och annat. Riktigt bra måste jag säga, då det inte bara ger den där snabba sockerkicken man är lite för van med, utan gav en mer mättnadskänsla och energi som håller längre. Bra där Radisson!


Nere i restaurang och lounge var det Stylt Trampoli som fixat till det i sann Styltanda. Snyggt som vanligt, men i min smak lite för likt det utbudet som redan finns i Göteborg, både med känsla, möbler och uppställningar. Men jag är ju så kräsen när jag tittar på hotell, jag vet!


Stora bord som tillåter att man äter frukost med andra, oavsett om du känner dom eller inte. Bra där tycker jag. Ur trendsynvinkel helt rätt. Hela konceptet bygger på den utforskande trenden (enligt mig) med beräkningar på griffeltavlor, skalor, laboratoriumflaskor o.s.v.

De små växthuskuporna gillade jag verkligen. Ett bra sätt att få in lite grönska på borden.


Här har du en het sak i år. Borden som stod i loungen. Marmor i runda former som skivor och till det fyrkantiga bord i trä. Bättre än så här trendmässigt blir det inte. Jag vet jag tjatar om trend hela tiden, och ett hotell har väldigt svårt att hålla trend, då det är en stor och kostsam karusell att byta ut efter tid. Så nog har Stylt fixat det jäkligt bra med både heta detaljer, materialval som med planering och uppställning.

I det stora hela är det ett snyggt hotell som känns fräscht och spännande. Både för att det ligger på Lindholmspiren, som att Stylt gett sin känsla på ytan där många befinner sig under vistelsen.

Rummen då? Nästa inlägg så kommer rummen ;-)

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer