Påsktårta med hotfull hare


Idag blir det tårtkalas här i stugan. Det är ju snart påsk, och jag tänkte att det skulle passa bra med en hallon och vaniljtårta, tillsammans med choklad och vispgrädde. På toppen, en lönnfet hare i marsipan, som ser ut att kunna hoppa av tårtan och slå ihjäl nån vid blotta anblicken. Men, men, det är ju första gången jag försöker göra en hare i marsipan så den får duga.


Ägg hör ju till, så det blev några chokladdoppade marsipanägg i en korg och på toppen. Chokladtäcket är samma glasyr som jag brukar göra till både muffins, tårtor och kakor. ca 4 dl florsocker, 1 msk vatten (eller kaffe) 1 dl kakao och ca 50-75 gram smör. Tjoff in i micron och rör om då och då. Den stelnar vansinnigt snabbt så det gäller att vara rask med att använda glasyren.

Jag fyller år snart och då ska det bli en lite mer färgglad tårta, jag tror ingen dyker upp under den dagen, men jag gör den till mig själv om inte annat. Få se vad jag ska hitta på för färger. Jag har lite planer, och du kommer antagligen få en chock, hahahaha. Men mer om den sen.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Unknown sa…
Jag vill ha en helikopter och ett körkort till den!!!!
Då skulle jag ha åkt ner till dig och hjälp dig att smaska upp tårtan.
Hmmm.... tur att jag inte har nån helikopter.
Påskpussar och kramar till dig!
// Lisa