Påskpynt och annat som hör påsken till.


Snart är det ju påsk, det är inte många veckor kvar nu. Jag har bestämt att jag ska vara hemma den här påsken och bara ta det lugnt. Det är ju fullt ös nu inför Göteborgs Lakrits & Chokladfestival som jag är med och arrangerar, så när den är över så kommer påsken strax efter. Det kan behövas lite vila då skulle jag tro.

Jag sitter redan och kollar på lite äggkoppar, påskpyssel och annat som jag tänkte ta med här på bloggen och på facebook och då krävs det lite planering, speciellt när man ska göra lite pyssel.


Sedan barnsben har påsken varit en viktig  högtid, då jag kommer från Dalarna, med mycket mat och med familjen. Det har ju ändrat sig mycket sedan jag flyttade till västkusten för snart 20 år sedan, men nu börjar känslan komma tillbaka. Inte för att jag pyntar och donar i överflöd, utan mer att jag känner mer och mer att jag vill fira med vänner och familj. (Blir nog lite ensamt med andra ord här ute på torpet under påsk.)

Jag har fastnat för de här äggkopparna från Sagaform, dom kommer få vara med på påskbordet i år. Sen blir det nog något litet pynt som påminner om påsken. Jag ska göra lite hemmagjort och visa dig här lite längre fram.

Hur gör du? Pyntar du järnet?

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Cecilia sa…
Nope! Inte mycket påskpynt här inte! Bara en favorit i repris! En keramiktupp i underbara lila/grå/rosa nyanser hamnar på vardagsrumsbordet och gärna nya äggkoppar! Var inne på sagaforms sida men kunde inte hitta "dina finingar" ! Tipsa gärna! Ha en fin påsk...i din mysiga stuga!// Hälsn Cecilia E
Nä inte vill man ha för mycket pynt men något lite. Jga köpte några små ägg med riktiga fågelfjädrar på i veckan och det är väl så långt jag har kommit. Ska visa dom på bloggen i veckan.
Vilka super fina saker du har hittat, kannan faler helt i min smak som älskar turkos, även äggkopparna är super fina.

Anna
Anonym sa…
Jag pyntar med flera ris. Ett har fina plastägg i glada färger, tror de är från 60-talet. De andra har färgstarka fjädrar samt massa påskpynt som barnen gjort. Fint som smör!