Byt ut dina trädgårdsredskap - Jag tävlar ut 5 set!


Har du börjat titta på dina trädgårdsredskap? Jag har, och insåg att jag kommer behöva nya i år. Jag tänkte ge dig chansen att byta ut dina redskap hemma. En sekatör, en häcksax och grensax (medium). Det är de som behövs nu i vår när det ska beskäras både rosor, klängväxter och buskar. 


Det som jag tänkte tävla ut är 5 stycken set från Fiskars. Det är en ny serie som heter Quantum och som har kork på handtaget. Så de blir väldigt bekväma att hantera. Jag ska inte sticka under stolen med att jag verkligen gillar och använder Fiskars trädgårdsverktyg, då de har bra funktion och hållbarhet. Ibland lite extra finesser också. Därför vill jag också kunna ge dig chansen att byta ut dina gamla trädgårdsverktyg.I varje set ingår det du ser på bilden ovan, och det är totalt 5 stycken set som tävlas ut. Vad jag skulle vilja veta är då:

1 Vad är det som avgör ditt köp av en sekatör?
2. Tala om varför just du ska vinna ett av de fem seten.

Tävlingen hittar du också på Kråks stuga på facebook. Ditt bidrag lämnar du här på bloggen i kommentarfältet. Vinnare publiceras här på bloggen, vinst kan ej överklagas. Ev vinstskatt betalaas av vinnare. Tävlingen pågår till den 31/3 2013.

Passa på och var med och påverka genom att svara på lite trädgårdsfrågor på länken nedan:
https://digiumenterprise.com/answer/?sid=937118&chk=ECJHPW9C

Bilder: Henrick Eriksson / Fiskars Sweden

Kommentarer

Anonym sa…
Hej! Tävlar gärna=)

1)Lite som avgör är reklam och ett tryggt märke men sedan även "mun mot mun metoden",man har hört av någon annan.Stabil och säker med bra styrka,lätt att använda och ger bra snittyta,vill man ju ha.

2)Åh,mitt hopp för att få trädgården på topp. Mina redskap följde med huset och ser ut att vara från 1800-talet..♥Ha en bra dag/Maria.N =)
Anonym sa…
1/ Det är klart att jag provar och provar bland de olika märken som finns och sen köper det som jag tror är bäst.
2/ Ja du ... efter att ha kollat på mina redskap så inser jag att de inte är bra att använda i år .... nagg i eggen och tröga... Behövs nya...
Karin Abrahamsson
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
1. För mig är det både att den "passar" i handen och att den klipper bra såklart. Har bara haft Fiskars i alla år i vår trädgård och jag är supernöjd!

2. Nu när vi blivit med Brunlunda, (vårt kära sommarhus) är det dags att inskaffa alla dessa trädgårdsredskap. Skulle passa perfekt på landet och i vår trädgård som nu ska börja ta form... /Carola
Ulrika A sa…
1. Det som avgör är om den är säker o stabil,ock om den är "snygg". 2.Skulle vilja ha nya friska fina redskap till att börja skapa min trädgård jag så länge velat ha . Ulrika
Carola L sa…
1: Att den är enkel att använda även på grövre grenar eftersom jag inte har så stora händer!

2: Trädgården är ett av mina stora intressen - bra redskap är ett måste, men ärligt talat - hur ofta unnar man sig att köpa nytt? Det gör inte jag i alla fall - har jag pengar över blir det ju växter jag köper!


Gillar på FB (Carola Lind)
Anonym sa…
Jag skulle vinna till min vän , så jag kan på ett smidigt sätt hjälpa till och förvandla skilsmässo trägården till en mysig dejting plats . Har varit runt och letat verktyg men jag tycker det är en jungel . Så trevligt att få ett sätt av någon med erfarenhet ! Verktyg ska göra jobbet inte jag :-D
Lena andersson tisch@spray.se
Vad kul med tävling! :)
1. Jag vill gärna att de ligger bra i handen, inte ger skav är lätt att hantera, snygga, gedigna och passar i fickorna på mina trädgårdsbyxor. Samt på rekommendation av andra.
2. Jag bör vinna för den nya designen med kork måste passa perfekt för mina alltid så kalla händer ;) Det blir en ny trädgårdsupplevelse.
Mvh Miriam
The Marie sa…
Hej hopp!

1. Min sekatör är en trestegssekatör och det var det jag valde den på funktionen. Den ligger skönt i handen, har säker låsning och bra färger (rött/gult) så att jag hittar den i allt grönt.
2. Jag vill gärna vinna då min sekatör sjunger på sista versen. Den har tagit det mesta men börjar nu ge upp. Så nu håller jag tummarna :-).

//Marie
Anonym sa…
1. Jag är en av dem som gärna läser på fakta om produkter innan jag köper dem och så blir det även när det gäller att välja sekatör.

2. Jag vill hemskt gärna vinna det fina setet. Inte minst sen jag kom hem med ett stort fång grenar och blommor från torget i morse för att upptäcka att min sekatör hade rymt. Grenarna fick jag fixa med hjälp av en barnsax och en brödkniv och jag vill inte fortsätta att misshandla mina växter.

Kram
Rebecca
http://pilotfrun.se
Anonym sa…
1. Nummer ett är att den är vass, stabil och eftersom jag har små händer så måste sekatören vara i perfekt storlek så att vi jobbar bra i hop!

2. Mina trädgårdsverktyg är ärvda och väl använda, jag och min trädgård förtjänar bara det bästa hädanefter, så setet från Fiskars kommer bli början till vårens och sommarens trädgårdsterapi - för vem blir inte glad över att påta i trädgården och se det fantastiska resultatet av allt slit?

Jessica Hellström
jessica_hellstrom@hotmail.com
Anonym sa…
1. Att dem har ett bra handtag så att man kan pyssla länge i trädgården utan att händerna smärtar och att dom ger en kraft när man själv inte är så stark!!

2. Därför att vi ska bli med trädgård snart och har inte ett enda verkyg!! Därför skulle det vara så kul att få börja med ett helt nytt och snyggt set!!

Kraaaam
//Angelica J.
Anonym sa…
Härligt med en tävling hos dig!

1. Det som avgör ett köp av en sekatör är hur den ligger i handen, speciellt för oss som kör med vänster hand. Och att den ska vara riktigt vass.
2. Våra trädgårdsredskap är så fula och rostiga och följde med huset när vi köpte den. Onödigt att köpa nytt säger sambon, suck.

// Bella
Den här tävlingen kunde inte kommit lägligare! :)

1. Skärpan, känslan och priset. En bra sekatör ger känslan av att skära med en varm kniv i smör, även vid lapning av lite grövre grenar.

2.
"Nytt för i år är att jag blivit med stuga,
som kräver en insats, utan att ljuga.
Färg, tapeter och inre dekor,
ja det behövs fixas i alla små vrår.
Trädgården behöver tämjas så vild som den är,
jag vet att där väntas en mängd klipp och skär.
För att också kunna njuta av kvällar så sköna,
kan Fiskars-ensambeln göra mina fingrar mer gröna!"

En vinst skulle verkligen höja vistelserna i torpet!

Anna sa…
Hej!
1. Jag skulle helst vilja testa mig fram, men eftersom det är svårt i butik så hade jag nog gått efter rejält märke!
2. Jag tycker att jag borde vinna eftersom jag aldrig ägt nya bra redskap! Jag har ärvt någons billiga avlagda och en gammal rostig sekatör följde med det lilla soldattorpet vi precis renoverat upp. Till torpet hör en stooor trädgård...
Anonym sa…
Helena i Uppsala
1. att sekatören är riktigt vass så jag slipper ta i så mycket med handgreppet
2. Jag brukar hjälpa kompisar att beskära deras gamla fruktträd. Jag fick övning i vår gamla prästgårdsträdgård som varit försummad i 30 år - det kunde inte bli sämre vad jag än gjorde.
Luft och ljus, det är tricket!

(Jag kolar 2 april om jag varit lyckosam.)
care69 sa…
Jag är gärna med!
1. För mig är det absolut hur verktyget "ligger i handen" som avgör. Är det inte bekvämt så går det bort...kork lät ju verkligen spännande...
2. Jag skulle vilja vinna nya egna verktyg eftersom det mesta jag har är "ärvda" saker som följde med huset. Skulle gärna ansa trädgården med sprillans nytt.

Länkat.
http://care69.blogspot.se/2013/03/31-mars-vinn-tradgardsredskap.html

care69(at)live.se
Emma W sa…
1.För mig är kvalitet det viktigaste och att de klarar av lite tuffare tag. Finns inget värre än när sakerna går sönder eller inte klarar av lite tjockare grenar etc.

2. Nu när våren spirar växer också önskan om den perfekta trädgården. Men med en liten tjej på ett år finns inte så himla mycket tid så lite bra hjälpmedel skulle inte sitta helt fel, speciellt inte när förrådet enbart består av lite skräp som följde med när huset köptes :-(
Nu håller vi tummar och tår att vi denna fina vinst får :-)
kram från Emma och Ella
emma.widman@hotmail.com
Anonym sa…
Hej!
Vem vann?
/Helena