Blanda och sätt på hög


Blanda olika porslinsfat och koppar, gärna småblommigt och keramik som känns extra hett i år. Just det traditionella och trygga hantverket och mönstren kommer vi se galet mycket av i år, så varför inte starta redan nu till påsk?

Samla in udda assietter, koppar och fat och blanda det sedan med udda glas och fjädrar. Jag tänkte ge dig två olika inspirationer. Vi börjar med rosa.


En assiett i pastell och på det ett loppisfynd med rosa rosor och guld. På det ställer jag sedan en glasbägare med en miniskål i keramik. På toppen serveras ägget. Hur enkelt som helst, sen är det bara att sätta till lite fjädrar och servetter och liknande för att knyta ihop det.


Äggen är ju också i pastell, totalt övermatchat, men ska man, så ska man ;-))


En annan är assiett i porslin och på det en gammal minnestallrik (assiett) från Holland. Den här kostade 5 kr, så man behöver ju inte belåna sitt hus för att få ihop lite snyggt på påskbordet. På det ställer jag en skål i pressglas (alltid lite bra med en skål för blått äggskal) som fått en snapsbägare i vitt i mitten. Samma sak här så är det matchat med ett pastellblått ägg.


Det blir inte så pjåkigt med alla dessa blandningar det livar upp bordet lite mer. Sen är det ju alltid kul om man lagt lite jobb på att göra en snygg servering, tycker du inte det?

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Toppenfina påskdukningar!!!
Pastellfärger får vi säkert se mycket av i vår!

Gillar också att blanda olika porslin och glas... även nyare med udda loppisfynd:))
Hej Henrick,

Nu var det ett tag sedan jag lämnade ett avtryck i kommentarsfältet, trots att jag smyger omkring här inne titt som tätt och sörplar inspiration.

Läcker påskdukning och just sådant gillar vi, när man "inte behöver belåna huset" för att få till det lite fint... :-) Ditt sätt att skriva får mig alltid på gott humör!

Det ser ut som om din vår verkligen har haft en rivstart med föreläsningar och andra uppdrag och arrangemang upp över öronen! Och oj så jag grämde mig över avståndet till Lakritsfestivalen när den gick av stapeln... ujejuj, där hade du annars fått skrapa loss mig från lokalen när det var dags att stänga. Låter som ett drömarrangemang, mmmmm!

Hoppas du nu får lite tid att hämta andan och koppla av i påsk!

Varma hälsningar,
Helena
Tack för fina idéer. Jättefint!
/Helen
Så härligt påsk fint!