3 olika äggdekorationer till påskAtt göra dekorerade ägg till påsk kan ju vara lite roligt. Oavsett om dom ska ätas eller inte. Lättast är att picka hål i botten (trubbiga delen) på ägget och tömma det. Då behöver man inte oroa sig för att det ska bli dåligt eller liknande.

Jag tänkte visa tre olika ägg som jag gjort med en vanlig, giftfri tuschpenna. Först ut är den översta bilden. Bara massa siffror på rad, men i oordning så det inte blir linjer uppifrån och ner av tex 9,8,7.


Det andra är helt enkelt prickar på en grå bas. När det kommer till tusch, så kan man lätt rita dit lite färg på ägget, doppa fingret i vatten och smörja ut över ägget innan man målar dit motivet. Prickar är ju så galet hett i år så det måste ju vara med på påsken också.


Det tredje är dip&dye. Något jag har tjatat mig igenom på alla mina föreläsningar. Den trenden kommer i år, jag lovar! Även om den inte syns så vansinnigt mycket än. Likaså blödiga linjer ( att linjerna blöder ut i tex textil) är riktigt hett. Så klart att det ska finnas dip&dye ägg på påskbordet. De här kan man ju göra av alla dess färger, men jag har använt mig av svart och vitt denna gången. Till helgen kommer fler dekorationer!

Ha en fin dag!

Bilder: Henrick ErikssonKommentarer

Härligt med äggmålarinspiration, tack för tipsen!
Kram Helen
Dip & dye på ägg var ju helt klart en kul idé! Lite påskpyssel blir det till helgen här också :-) Ha det gott!