Vårtecken

 
Igår handlade jag hem lite olika lökväxter för att känna lite på våren. Det blev både iris, krokus och pärlhyacinter. Nu har jag placerat ut dom i allt från höga glas till vitrinkupor runt om i huset.
 
Jag har det ju lite magert med levande växter, förutom i hallen, så jag tycker lökväxter är perfekta. De blir inte så höga om man köper minivarianten, och när de blommat över, ja då åker de ner i backen ute i trädgården.

 
Mina favoriter är nog ändå de blå iris som du ser på bild. Den färgen går inte av för hackor nu när våren lyser med sin frånvaro. Just dessa hamnar i fönstret, då de redan kommit ut så mycket. Där står de svalt och rusar inte iväg.
 
Ha en fin torsdag!
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Visst är det härligt med de tidiga lökväxterna:)) ... mina favoriter är Pärlhyacinter och de små blå Irisarna!