torsdag 14 februari 2013

Vårtecken

 
Igår handlade jag hem lite olika lökväxter för att känna lite på våren. Det blev både iris, krokus och pärlhyacinter. Nu har jag placerat ut dom i allt från höga glas till vitrinkupor runt om i huset.
 
Jag har det ju lite magert med levande växter, förutom i hallen, så jag tycker lökväxter är perfekta. De blir inte så höga om man köper minivarianten, och när de blommat över, ja då åker de ner i backen ute i trädgården.

 
Mina favoriter är nog ändå de blå iris som du ser på bild. Den färgen går inte av för hackor nu när våren lyser med sin frånvaro. Just dessa hamnar i fönstret, då de redan kommit ut så mycket. Där står de svalt och rusar inte iväg.
 
Ha en fin torsdag!
 
Bilder: Henrick Eriksson

1 kommentar:

Karinas inspiration sa...

Visst är det härligt med de tidiga lökväxterna:)) ... mina favoriter är Pärlhyacinter och de små blå Irisarna!