Stockholm Furniture fair - 2

 
Lite mer färg hittade jag i montrarna som Jan Rundgren satt ihop. Olika trendutställningar med färger och former. Han är duktig på att tolka olika teman och sätta ihop montrar. Både funktionellt och stilmässigt. Mässan var fattig på färg, mycket pasteller, petrolium och lite "säkra kort" Men visst fanns det utstickare lite här och var.
 
Jag tycker det är enormt spännande att se hur vissa färger skiftar efter hur det ser ut i världen, orange som exempel. Ca 2 år sedan gjordes det försök med orange som stark färg, vilket tydde på att vi ser ljus, hopp och att det händer något. Vi trodde att det tunga i världsekonmi och annat bös var över. Men icke. Vi blev mer osäkra och insåg att den ekonomiska krisen skulle fortsätta, vilket visade sig i att färgen blev mer dämpad terrakottaorange. Nu är vi på G igen, och den starka färgen kommer tillbaka. Just orange står ju för kreativitet, hopp och ljus framtid. I år kombinerar vi en stark orang tillsammans med turkos, vilket blandas upp med ton-i-ton och svart och vitt. Hur som, orange är ju skitsnyggt som i färgstarka fåtöljen.


 
En av de snyggaste montrarna tycker jag var den här. Kanske lite deppig färgmässigt, men just att man använt en vertikal logga fråb väggen och belyst den tyckte jag var roligt. Texten du ser är skuggan av logotypen.

 
Framför hänger svartvita bilder på formgivare och annat. På något sätt blev det levande även om själva montern var färgfattig. Men det var nog det som behövdes för att få fram effekten.
 
Vill du läsa mer om vad som fanns på Stockholm Furniture Fair eller Stockholm Design Week, kolla in länkarna i vänstra menyn här på bloggen, där har många gjort ett besök på mässa och annat.
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer