Mässrapport och tendenser del 1

 
Jag tänkte gå igenom lite trendtendenser på årets utställningar och mässa på Stockholm Design Week. Men innan det så tänkte jag visa den fantastiska utställningen i entrén på mässan. Vitt i böljande metallbågar och med vita möbler, precis som om man kom till designhimlen. Bakom utställningen står Oki Sato som verkligen gjort den bästa utställningen på många år.
 
En plats att sitta der på, nästan en svävande känsla, och tadet lugnt mellan hallarnas hektiska tempo.
Stolarna som du ser på bilden har också det som fanns i mängder inom möbler, böjda rör. Det fanns på allt från bord till pallar och bänkar.

 
S.k.a. dip-&-dye känns hett som attans, men sågs inte på många ställen. Man kan se det stort inom frisyrmodet och kläder, men lite fattigt inom inredning, men tro mig, det kommer! De här lamporna med den tekniken är från BrunKlaus Amsterdam och är tillverkade i tunnt siden tillsammans med trä.

 
En annan trend är den vilda blomman, som dyker upp här och var. Inte massa ekotiska växter eller annat som synts tidigare, utan vilda blommor hämtade från skogsäng m.m. Här som digitaltryck på kuddar från samma som lamporna. Lägg märke till skuggbilden, något som känns stort inom grafik i år. Transparent och som låter fantasin leka lite med alla skuggor.

 
Att gå utanför gränserna och låta färger och mönster glida in i varandra är också något som börjar dyka upp, främst på textil. Inga klara linjer eller färgfält, utan det ska se handgjort ut, nästan diffust.

 
För att tjata mer om dip-&-dye så fanns dessa pallar/bänkar med på Stefan Nilssons utställning Wood punk på Scandic Anglais. En samligsplats för trä, trä, trä.
Dessa är gjorda av  Karlsson & Björk och känns riktigt hett tillsammans med olika träslag i sin naturliga färg. Man använder mer träets naturliga färg som palett inom inredning i år.

 
Den runda formen ser vi också överallt. Gärna i kombinationen stålrör med trädetaljer, som dessa speglar hos Asplund. Nog för att vi kommer se prickar tills vi kräks i år så är det mer den runda formen som dyker upp inom både textil och inredning.

 
Ok, ett tjat till om dip-&-dye, dessa fantastiska lampor / pendyler som har den tekniken. Oj vad vi kommer få det det framöver även om det inte syntes riktigt på mässan.
 
Det kommer en rapport till i morgon, som innehåller lite färg och vad som sker på den fronten. Så länge så får du ha en fin fredag!!
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Hej Henrick Rosie här ..uppskattar dina repotage o info från alla de håll..blev förtjust i de vita stolarna från den vita entren..vet du namnen på stolen...? Kommer du ha nåt i stocholm..? Föredrag eller mässa? Gjort nåt nytt hemma ? Mvh Rosie
Hej Rosie. Bland de stolar som fanns i montern så var de bland annat hans egna design. Jag vet tyvärr inte vartifrån just den stolen är som är på bilden. Jag har försökt leta efter ett svar på det, men hittar den inte. Om någon vet vilken stol det är så lämna gärna en kommentar. / Henrick