Fröer i mängder

 
För en tid sedan när jag var ner till Lund så passade jag på att besöka en butik, som jag bara kollat på nätet tidigare, som heter Lilla Fiskaregatans trädgårdsbutik.
 
En godisbutk för dig som älskar trädgård. Speciellt när det kommer till att så själv och odla i växthus. Det följde med lite fröpåsar på sånt som jag kände var lite nytt och spännande. Nu har jag samlat allt i krukor för att börja ta tag i försådden här i mars.
 
 
Jag brukar försöka samla på mig lite påsar när man är ute och spanar runt. Den här gången har jag allt från blodröd krasse till mörklila luktärtor och nejlikor. Min favorit, tobaksblommor i diverse färger, ligger också med i krukan. Lime, mörkröd och vit blir det av den sorten.

 
Än är det lite för tidigt för dessa att köra igång, så jag får nöja mig med alla krokusar och pärlhyacinter som blommar för fulla muggar hemma i fönstren och bänkar.

 
I år ska jag använda mig av den  här förvaringen med 16 fack för att plantera mindre krukor med örter. Tillsammans med blomsterpinnar i svart och i zink så blir det snyggt på altanen eller i växthuset. Vi får se hur varm sommaren blir, kanske blir stekhett så man bara kan odla medelhavsörter, men vad gör det? Oftast har de ju en fantastisk smak.
 
Idag är jag i Malmö och föreläser om trenderna, i morgon likaså. Ska bli kul, speciellt då jag verkligen älskar den här staden.
 
Bilde: Henrick Eriksson

Kommentarer

Vilka superbra tips! Den där förvaringen med facken ska jag allt spana in! Härlig inspiration! Ha en go helg!