Fixa vårfint.

 
Att placera ut lökväxter runtom i huset gör att det känns som om våren är påväg. Jag fixade till i hallen så det ska kännas lite välkomnande med lite blomster. Det fick bli pärlkyacinter i en skål. Faktiskt mina favoritskålar här hemma. Origo från Rörstrand i originalfärg, vit. (idag ingår den i Iittalas sortiment)

 
De är ju läckra som blommor, och doftar inte så starkt, vilket gör att det blir en lätt och välkomnande doft i hallen. Bakom står två flaskor som jag grävde upp i ett av landen i somras. Det dyker upp allt från flaskor till gamla skor till porslin i den här trädgården. Men visserligen är inte det så konstigt när huset funnits sedan 1780.

 
Jag har ju lite dille på vitriner också. Där samlar jag allt som jag vill ha under display. Allt från gamla minnen till, som här, madonnor.

 
Det känns redan mycket trevligare i hallen nu tycker jag själv. Ett micshmasch av saker men ändå i struktur. Pärlhyacinten blir ett fint tillskott till alla raka linjer.
 
Nu ska jag ta mig an övervåningen, d.v.s. sovloftet, så det blir lite fint att vakna till när solen går upp. Det är väl behövligt att ta sig några "fixartimmar" för att bryta arbetsmönstret. Det är ju alltid full fart framåt, och då gäller det att hitta små guldklimpar i vardagen. En pärlhyacint kan vara en sån klimp.
 
Ha en fin onsdag!
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer