Straightdesign gör något som känns nytt och spännande


Straightdesign består av duon Andreas Beijer och Viktor Erlandsson som, enligt mig, tillför något nytt och spännade till designsverige. Stain glasunderlägg är tillverkade i naturfärgat nubuckskinn från Tärnsjö och har en bas i mdf. Två material som passar perfekt tillsammans tycker jag. Ett traditionellt material i skinnet och i kombination med en modern träprodukt. 
 
 
Tanken bakom skinnet är att underläggen blir levande när fläckarna får sätta sin prägel. Och visst blir de snygga? De levereras i ett set om 4 (600 kr), där de är helt rena, tanken är ju att du själv ska skapa dina mönster på underläggen. Jag tycker det här känns så rätt just nu. Läder som material och man får en produkt som hela tiden förnyas, ju mer man använder dom.

 
Line är en annan produkt av Straightdesign. Den presenterades i höstas och knyter ihop svenskt hantverk och spännande former. En stol, sideboard och en hallmöbel. Jag personligen har hallmöbeln som favorit, där man kan hänga ytterkläder på galjar och slänga upp nycklar och annat på hyllan.
 
Samtliga produkter köps via straightdesign.se, email hittas du på deras hemsida www.straightdesign.se
 
Bilder: Straigtdesign
 
 

Kommentarer