Saffranskaka

 
Idag hittade jag en saffranspåse i lådan som blivit glömd sedan i julas. Det känns lite som att vinna på lotto när man gör små bra fynd. Det fick helt enkelt bli en saffranskaka med kardemumma.
 
Vanlig sockerkakssmet, med ett extra ägg och sedan i med en påse saffran och 2 tsk krossade kardemummakärnor. I med allt i bakmaskinen och vänta i 1 tim och 40 min. Lovar det luktar gott här hemma i stugan nu.

 
Det bästa med bakmaskinen (som jag skrev om tidigare) är att det blir en bra storlek på allt. Det räcker till 4-6 personer. hur som är det vansinnigt gott med varm saffranssockerkaka och det värmer lite extra när det är vintrigt och kallt ute.
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Johanna sa…
Ser väldigt gott ut!
Man blev allt lite sugen!
Jennica... sa…
Men gud så gott! Jag tycker det är så befriande härligt att du bara snor ihop en kaka till dig själv som du fikar på. Helt underbart och en skön kontrast till alla dieter!
Kram på dig!
Anonym sa…
Mummmms! Vad är det för maskin som får till en sån kaka?