Magasin 36 - Höganäs nya stolthet?

 
På det gamla området där bl.a. Höganäs saltglaserat låg , ligger nu Magasin 36 i råa lokaler. Med full känlsa av det som varit där förr, ugnar och magasin så är lokalerna fantastiska, speciellt för mig som arbetat på Höganäs Kermik för några år sedan.
 
Entrén består av stora trädörrar som bjuder in till ett magasin fullt av upplevelser. Jag har ju varit nere och föreläst och åkte sedan vidare till Jonstorp, där ett jobba ska göras med inredning. Vi passade då på att göra ett besök där med en lunch inplanerad.

 
Små stilleben som presenterar produkter och fyllda hyllor med mycket lokalproducerat så är saluhallen ett skönt inslag i miljön. Hyllorna sitter på de hgamla brännugnarna som har sin råa yta kvar.

 
Lunchen eller fikan kan man inta på entréplan eller på övervåningen. Allt från avslappnad loungemiljö till stolar och bord i förxinkrat stål. Mitt i restaurangen på ovanplan så är ett atrium där man kan se rakt ner i saluhallen.

 
Det finns en stor inredningsbutik på entréplan, som har känslan av lite industri och vintage. Snyggt uppbyggt, men personligen tyckte jag det fattades den lite av den unika känsla som lokaler och övrigt i magasinet ger. Jag vet att jag kanske har lite för höga krav ibland!
 
Lite förutsägbart i miljön för mig. En hel del Tine K, Day Home och Ohlson & Gerthel, blandat som mixats med mycket korgar, keramik och lyktor. Enligt hörsägen har sortimentet förändrats och jag hade kanske för stora förhoppningar på att hitta mer möbler och detaljer som var utplockade med känsla. Men fint är det! Och jag tror att många hittar en och annan fin pryl som får följa med hem.
 
Du hittar även kläder som snyggt samlats i en egen avdelning. Ska du åka dit kan jag rekomendera deras bakverk och den stora räkmackan. Öppet på vardagar mellan 10:00-18:00, lördagar 10:00- 16:00 och söndagar 11:00-16:00
 
Bilder: Henrick Eriksson
 
 
 

Kommentarer