Söndagsbaket - Semllar

 
När jag har som mest att göra så brukar skallen ta time out i form av att jag måste göra något med händerna. Idag bakade jag. Det blev grekiskt lantböd med valnötter och bullar i olika sorter.

 
Jag blandar saffran och kardemumma i degen och sedan rullar jag in mandelmassa. Det blir väldigt gott med mandeln. Det blir lite som en semla faktiskt i smaken, fattas bara en liten klick vispad grädde. En semla och bullar borde ju bli semllar, eller?

 
Det blev ett gäng på 80 bullar med mandelmassa, sedan 20 st med chokladcremé som fyllning. Jag spar ju inte direkt på socker och smör, men ibland behövs det bland allt tjat om GI, Atkins, bantning och annat som man inte ska äta.
 
Man matas ju med det hela tiden från media. Det känns som om det är tabu att få njuta av det goda ibland. Visst ska man äta det med måtta, men ibland blir jag så less och trött på allt om vad man inte får äta, så jag bara måste göra det motsatta.
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Instämmer till fullo:-)
Beijan
Jennica... sa…
Sitter här med en stor mugg glögg och pepparkakor, lyssnar till Frank Sinatras jul och har precis beställt biljett till din trendföreläsning i februari. En mysig kväll! :)
@Jennica. Vad glad jag blir. Och va kul att få träffa så många nya ansikten,då många biljetter sålts till både företag och bloggare. Ser verkligen fram emot att träffa dig! / Henrick