Slå ner granen i en skål.

 
Om du har som jag, dåligt med plats, så kan det här vara ett exempel på julgran i miniformat.
 
Jag gick helt sonika ut och röck upp en gran, med rötter och allt och planterade den i en HöganäsKeramikskål. Deu känner kanske igen skålen? Den är ur serien som Front gjorde tidigare. Hur som, ner med hela tuvan i skålen och sen...

 
... tar du mossa och lägger över, både som fuktskydd och som dekoration. Under mossan så la jag ett täcke med snö, så det blir rejält fuktigt runt tuvan.

 
Sådär, en liten minigran som kan dekoreras. Men jag ska nog bara ha den såhär. Okej då, kanske nån liten kula på mossan.
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Emelie sa…
En sån söt liten mini-gran! Väldigt smart att plantera den så här. Sen kan du ju förhoppningsvis plantera ut den i en kruka i trädgården och återanvända det år efter år :)
Anonym sa…
Fint. Fast med tanke på att man inte ens får plocka hem granris från skogen så får man väl knappast rycka upp en hel (om än liten) gran. Såvida inte på egen mark då.
@Anonym, du har så rätt, nu har jag ju 2000 kvm tomt med lite skog så jag skriver ju ur eget perspektiv om livet på Kråks stuga, det är ju en lyx för mig. Men man kan alltid fråga en markägare om man får ta upp en gran eller liknande. Annars finns det ju småenar att köpa i butikerna. / Henrick