Hur dukar du till nyår? Här är några olika teman.

 
Den här höstdukningen som jag gjorde för BID kan användas till nyår. Byt ut lite av bordsdekorationerna till kraftiga grenar och kvistar med lav.

 
 
Vik origamifåglar och sätt ut på bordet, eller varför inte använda dom som bordsplacering med namnen på? Blanda glas i slipat och blåst, tillsammans med porslin. Då kan man lätt använda vilket porslin som helst med samma effekt.


 
Mer grafiskt? Duka i svart och vitt och sätt till en liten grön kvist eller blomma till varje kuvert.
Vik svarta servetter och dekorera med washitejp. Använd udda porslin och glas i dukningen, då händer det lite medan det är rent och grafiskt.

 
Har du kvar juldekorationerna, så kan du använda dessa i dukningen. Den här gjorde jag för Sagaform. Vit duk tillsammans med kvistar, julgransdekorationer och konstsnö. Här har glaset fått bestämma vilka färger som skall användas.

 
Flaskor har använts för att sätta kvistarna i. Då ser man också hela kvisten, vilket kan vara fint. Det här är tomma ölflaskor som diskats och fått etiketten borttagen.
 
 
Bilder: Henrick Eriksson
 
 

Kommentarer

Riktigt fina "lite enkla" dukningar:))
Jag gillar också att blanda lite div. porslin och glas...här blir det blått-turkos-vitt och lite "ofärgat glas!
Anonym sa…
Vackert, speciellt den första dukningen. Lite magiskt med den lilla fågeln. Får be min 12-åring lära sig det medan jag fixa nyårsmaten :).
MVH Elin