måndag 3 december 2012

Godaste efterrättsåsen a´la Kråks stuga




Idag när snön vräker ner utanför stugfönstret så ska du få receptet på den godaste såsen med lite julkänsla. Lovar att den här gör succé på middagen eller framför tv:n. Receptet är egenpåhittat och jag hoppas att du testar det någon gång, för det är så gott!

500 gr jordgubbar
1,5 dl vatten
3 msk honung
4 msk äppelcidervinäger
1 tsk citronsaft
0,5 dl flädersaft (koncentrat)
1 msk kanel (läggs i sista 2 minuterna)
1 stjärnanis

Lägg i jordgubbarna i en kastrull och slå på vattnet, Koka upp och låt koka i ca 10 minuter, tillsätt allt annat utom kanelen. Låt det nu koka ner till en sås. Sista minutrarna lägger du till kanelen. Låt sjuda ihop och servera till pannkakor, glass eller en stooor bit chokladtårta.
 
 
 
Med det som värmer lite gott i kista och med en härlig doft i köket avslutar jag med en frostig bild som jag tog igår eftermiddag. Men nu ligger de krispiga gräset undet snö. julmys på hög nivå!
 
Bilder och recept: Henrick Eriksson
 
 

Inga kommentarer: