Electrolux bakmaskin - En ny familjemedlem

 
En bakmaskin har flyttat in. Jag är mäkta imponerad hur den bakar brödet och hur bra det blir.
 
Det är en Electrolux och bakar mellan 500 gr till 1000 gr beroende på vad man vill ha för bröd. Jag har funderat på en sådan länge, både för att få nybakt bröd på morgonen och det spar pengar i det långa loppet, på att baka själv. Jag bakar ju helst sötbröd och tårtor, för jag är helt galet dålig på matbröd, så den här är välkommen in i familjen.

 
Jag kollade runt på olika forum och bloggar om just den här maskinen (Electrolux EBM8000N) och den fick både ris och ros. Mest ris faktiskt, men det är väl den gnälliga svensken som hittar felen först, och det rätt ofta. Det är bra med forum m.m. när man letar info, men ofta på forum så kommer det neativa fram först. Men jag måste säga att den bakar helt otroligt bra. Ingen deg kvar i formen och brödet blir perfekt. Även provat sockerkaka och funkar perfekt. Igår kväll hade jag teatime med grannen, som då fick en vända med nybakat.
 
Att vakna till doften av nybakatbröd (timer 12 timmar) är vardagslyx tycker jag. Så bakmaskinen blev ett bra tillskott här i stugan, och jag slipper stå och knåda degen och oroa mig på om brödet ska bli torrt, jäsa för lite och annat.
 
 
 
 
Designen tycker jag är snygg, med tanke på att de flesta köksmaskiner alltid är vita och med massa plastdetaljer. Den här har skal av rostfritt och ett lock i svart glas. Så den är snygg att ha framme på bänken. ( Gud, det låter som jag säljer maskinerna hahahahaha)
 
Så nöjd med andra ord. Men funderar du på en bakmaskin, kolla och jämför priserna, bara den här rostfria var lägsta pris 890 kr, och högsta 1685 kr , vilket är en otrolig skillnad. Elgiganten är dom som har billigast pris via nätet, 890 kr.
 
Säljs bl.a. av Electrolux, Elgiganten, cd-on.com och Tretti.se.
 
Bilder: Henrick Eriksson Produktbild: ElectroluxHome

Kommentarer