Det nya köket i Kråks stuga - Ett kök i vitt, trä och stål

 
Nu kommer lite bilder på hur köket blev efter att bänkar plockats bort och flyttats, kyl och frys in på plats och matbordet tagits bort och bytt plats.
 
För en månad sedan var det mycket turkost i köket, men nu när jag var tvungen att ta bort den gamla kyl/frysen och bänkar, vägghyllor m.m. för att få plats med det nya, så passade jag på att göra om rubbet. Fortfarande vitt och trä tillsammans med stål. Jag vill hålla det så enkelt som möjligt då ytan är liten. Trå och rotting hjälper till att ge värme mot det vita och stålet.

 
De gamla skåpen fick en ny plats där matbordet stod tidigare och kyl och frys fick hoppa in bredvid dessa. Där bänkarna stog förut så utnyttjades inte bänken till annat än fula maskiner och annat plock, (som jag inte behövde se förrens jag gick runt till kylskåpet).
 
En hylla åkte upp och downlights undder den för att göra det lite ljusare över bänken. Där lagerbladsträdet står finns plats för ett bänkskåp till om jag skulle behöva det i framtiden, eller en enkel sittplats kanske?
 

 
På gamla platsen där bänkarna och kylskåpet stog, har nu matbordet flyttats in. Det är lite mysigt med ett mathörn vid fönstret.

 
En bit av kakelväggen (som satt ovanför bänken) får vara kvar. Där hamnar lite bilder jag gillar, och lite tavlor. Glaskuporna hjälper till att ta bort lite av det annars supervita väggarna. Lätt att byta ut och lägga i lite färg om man känner för det.
 
Jag målade om väggarna med Nordsjö Light & Space för att öka rymden och ljuset i det nu lite mindre köket.
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Bull farmor sa…
Så snyggt det blev...ska bli kul att få se IRL!!!!!
Anonym sa…
Jag brukar inte bli avis men nu blev jag det... Personligt och snyggt på samma gång. Snyggt jobbat!
MVH Ella