Dagens middagstips - Kyckling med pasta och Teryiaki

 
Idag blir det middagstips med kyckling och pasta, och till det en god sås. Tar ca 15 minuter att göra.
 
Jag tycker det är godast att använda färsk tagliatelle som pasta.
 
Till 4 personer behöver du;
 
3 kyckligfileér
2 msk sesamfrön
1 tsk torkad chili
2 msk olja
ca 1 dl Teryiakisås
1 dl vatten
salt och peppar
 
Börjamed att sätta på vatten till pastan. Stycka upp kycklingen i mindre strimlor och bryn på i oljan. Dags att slänga i pastan i vattnet, för nu går det undan. Krydda med chili och sesamfrön och låt det fräsa med. Slå på teryiakisåsen och vattnet (jag brukar ta ur pasta vattnet). Låt det sedan puttra i ca 5 minuter. Slå av vattnet från pastan och häll i allt i stekpannan med kycklingen. Vänd ihop allt och servera.

 
Det här är nåt som funkar både som fastfood och till en fin middag. Man kan med fördel slänga till lite nymalen svartpeppar innan servering.
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer