Bästa och värsta ur 2012

 
Det är väl nästintill lag på att man ska skriva sin egna nyårskrönika, såhär på sista dagen av 2012. Så det är klart jag ska ta tag idet en dag som denna.
 
Det har varit ett år som innehållt det värsta och det bästa av mitt liv tror jag.
 
Ett av de största händelserna i år har varit att flytta till landet, till mitt lilla torp på Orust. Ett fantastiskt beslut som också resulterade i nya upptäckter om mig själv och vad/vilka jag har runtom mig. Ett  nytt begrepp som jag inte haft tidigare blev ensamheten. Nu trivs jag bra med att vara själv, det är inte det, men jag tappade mycket på vägen när jag flyttade ut i Kråks stuga. På gott och ont.
 
Men nu har jag det jag söker i livet. Lugnet, trädgården, havet och ett fantastiskt arbete som jag kan utföra vart jag vill i hela världen.  (Mycket tack vare en bok som jag fick av Frida på Trendenser för 2 år sedan. Boken gav mig en insikt om vad som är viktigt i mitt liv, hur jag vill ha det och hur jag vill arbeta.**)
 
 
Det har varit tunga perioder med borrelia, hjärnhinneinflammation, en tung flytt, trasig rygg, separationer och besvikelser, men på något sätt inser man att man är starkare än man tror. Men det har ju vägts upp av allt positivt som hänt. Jag är ju en positiv person, nästintill överkäck ibland känns det som, och jag vet att man kommer längre med positiv inställning. Så "spik i foten, jajemän" fungerar på mig. Bloggen har fungerat som en ventil för alla tankar och ideér. Många gånger har jag fått frågan, -" men så jäv..la bra har du det väl ändå inte som man ser på bilderna" Mitt svar på det är jo, faktiskt. Men det har varit stora förändringar, uppoffringar och annat i mitt liv som tagit mig hit, där jag är idag. Jag försöker hitta det bästa med dagen, och göra det som är roligt.
 
Jag har upptäckt mitt intresse för att laga mat och baka. Jag bakar i stort sett varje dag, även om jag aldrig har främmande i torpet. Men det har blivit ett nytt intresse som jag inte visste att jag hade.
 
Jag bryr mig inte om att vara "nyttig" och följa "rätt" kostcirkel, utan gör det som är gott. Det är ju upp till var och en att stoppa det i munnen om jag inte missförstått det. Orkar inte ta emot massa dagligt tjat om hur jag ska äta rätt, motionera rätt och laga rätt mat. Jag stoppar fingret i smeten och njuter. Det är min vardagslyx sedan jag flyttade ut till Kråks stuga.
 
 
Jag haft förmånen att arbeta med fantastiska människor och företag. Skrivit texter, fotograferat, föreläst, undervisat och många repotage har tryckt om kråks stuga under 2012.
 
Jag har hittat nya intressen och kanaler genom flytten hit till stugan. Och det jag befarade, att flytten skulle ta bort mig från Sveriges karta, var fel. Riktigt fel. Jag har aldrig haft så mycket positiv feedback på blogg och facebook, butik och annat som under 2012.
 
Min webbutik har växt från 15 artiklar,(som var tänkt från början), till 687 artiklar på ett år. Och även där sett produkter i inredningsmagasin i stort sett varje månad. Det är ju en sådan support totalt så man kan inte annat än bli ödmjuk. Jag vet att jantelagen finns, och jag försöker protestera mot den, men det är också en stark del i allt man gör, den ligger där och tjatar.
 
Bara att inse: Du är bättre än du tror. Jag är bättre än jag tror, det gäller bara att se det i spegeln.
 
Men jag tror att 2013 blir mitt år. Jag tror verkligen det. Det blir en nystart i torpet, en ny start på många sätt. Allt börjar hamna på plats liksom.
 
2013 innehåller så många trender som verkligen känns rätt i mitt liv just nu. Det mysiga, det spirituella, det utforskande och det exotiska. Det är mitt 2013 med andra ord. Och spännande.
 
Jag önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år.
 
Och kom ihåg; du är bättre än du tror, tvivla inte på det!
 
Bilder: Henrick Eriksson
 
 
Uppdatering:
 
**
 Boken jag fick av Frida heter " 4 timmars arbetsvecka" och är skriven av Timothy Ferriss. Idag är det något som vi påminner varandra om emellanåt. Många bra tips och tankar kommer med den boken. Finns som pocket och du hittar den bl.a. här >>
 

Kommentarer

Monica sa…
Gott Nytt År Henrick! Hittade hit en dag från Lisas hus eller möjligen från Swenglish home. Du har det fint i ditt torp:-) och ett innehållsrikt 2013 önskas!
Käre Henrick,

Det var en både ärlig och härlig årskrönika du bjuder på. Och även om jag inte på något sätt önskar dig de ledsamma och tunga bitarna du fått gå igenom detta år, så är det ju så underligt med livet att det som inte tar kål på oss gör oss starkare och att du idag står ännu starkare, klokare och just på den positiva plats din text vittnar om här.

Att sprida positiva ringar på vattnet som du gör är helt min melodi, och jag är övertygad om att ringarna då kommer tillbaka till en, på ett eller annat sätt, i positiva tongångar.

Jag har sagt det förut, och säger det igen - du är en inspiration på många sätt och jag önskar dig allt gott inför det nya året, ett 2013 som jag är övertygad om blir ett kanonår för dig!

Kram och skål från din svengelska bloggsyster,
Helena
Anna sa…
Gott Nytt År Henrik! Jag är en ganska nytillkommen läsare men jag älskar din blogg.

Jag blir väldigt nyfiken på vad det var för bok som satte bollen i rullning.
Anonym sa…
Va mysigt du har det på torpet Henrik, såg en liten film snutt från när Jonathan och Olivia var små när vi hälsade på , på torpet . Nu har barnen börjat bli stora Jonathan med sin moppe mustasch :)). Vi önskar dig ett Gott Nytt År kram från Linda Hasse Jonte och Olivia
Anonym sa…
Hej! jag tittar in då och då på din sida och som du säger, med positivt tänkande kommer man längre. Är från karlstad och varit på föreläsning om bla det, han hett Andreas Kullberg och kändes lite så när när jag läste din "krönika" att du har hans inställning till livet. Bra!
Livsnjutaren sa…
Henrick! God fortsättning! Och tusen tack för en fantastisk blogg med massor av skön läsning. Är så glad att jag fann dig här i bloggosfären. Och du? Jag tycker inte alls att du är överkäck, bara en fantastisk levnadskonstnär som förstått vad vår tid här på jorden går ut på. Jag har nog lite gått igenom den resa du företagit dig med separation och lämnat massor av ting och människor bak mig för ett helt nytt liv här i oljelandet. Sköt om dig! Kramis från Bergen
Jennica... sa…
God Fortsättning!
Tack för en personlig årskrönika. Jag känner igen mig i mycket och jag skrattade gott åt "spik i foten". Jag kallar det "foten i kläm" men tanken är samma. :) Jag har också gått igenom en massa i år, bland annat en separation och känner som sagt igen mig i mycket av det du skriver.

Jag uppskattar din blogg mycket! Får mycket inspiration och din stuga är helt underbar.

Sköt om dig,
kram Jennica
Cecilia sa…
En härlig, inspirerande blogg som jag precis hittat till! Blir lite nyfiken (fast jag inte har med det att göra)...aldrig främmande i stugan??? - apropå bakningen! Lycka till! // Cecilia
Thina sa…
Jag tror inte heller på jantelagen och visst blir man förvånad när man inser att man kan så mycket mer än vad man tror. Jag tror och hoppas att 2013 bli ditt år och förhoppningsvis mitt. Ha det bäst och som du redan vet så älskar jag din inredningsstil och var såld redan i lägenheten vid sprängkullen. Massa kramar /Thina
Anonym sa…
Allt gott inför det nya året! Jag tittar ofta in hos dig och gillar ditt sätt att presentera ord och bilder samtidigt som du förmedlar både en positiv, ödmjuk och reflekterande inställning. Håller tummarna att 2013 blir ditt år!
MVH Elin