Lite av 2013 trend i butikerna

 
Några företag är tidiga att ha trendriktiga produkter i butiken. Jag satt och kollade runt lite och hittade en hel del som ligger i trend och som kommer till våren inom inredning.
 
Jag plockadde ut några saker som jag hittade. Bland annat korten från IKEA, med djur som har hattar, tryckt på tidningspapper. Det hör hemma i en retrotrend som börjar synas lite här och var. 1920-40 talet som visar sig på olika sätt. Lite charleston blandat med art deco och mystik. Just att leka med det grafiska är stort inför nästa år. Lager på lager i tunna och med oväntade motiv. Gärna som härör till det lekfulla kombinerat med mystiken inom det omedvetna.
 
Fjärilar och annat som kryper och flyger har vi sett en hel del av redan. Men samma här så går vi tillbaka i tiden, man ska nästan se mannen i keps med knäbyxor som fäktar vilt med hoven, för att fånga in fjärilarna. Uppstrukturerat och vetenskapligt.
 
Den kantiga vasen från ILVA, har ett oregelbundet mönster, men har fortfarande en ordning. Den kan också kopplas till den vetenskapliga och utforskande trenden vi är inne i just nu. Keramik är hett som attans inför 2013, även om det i huvudsak ska vara handgjort, krackelerat och använt. Fjädrar, plymer och horn syns redan nu, kanske lite mer nere på kontinenten. Det svarvade hänger med, det har en handgjord känsla och taktilt utseende.
 
Klockan tycker jag är lite kul, även den från ILVA. Den symboliserar lite av att det ska vara lite naggat av tidens tand. Visserligen är dessa bara detaljer ur 2 av 4 trender som kommer internationellt. Men det är min favorit och det andas lite efterkrigstid, lite "efter depressionen".
 
Bilder: Ilva, ikea och moltazdesignshop

Kommentarer

Dr Grane sa…
Ser ut att bli mycket naturliga toner. Gillade verkligen korten. Kul med humor uppåt väggarna!
Linda E sa…
Helt kär i den där klockan. Den ska bli min! ;D
@Dr Grane - Det blir färg också kan jag lova! Massor av sköna färger och toner i de andra trenderna. / Henrick