Köket i turkosa toner


 
Igår så ställde jag frågan på facebook om jag skulle måla om stolarna i köket i en turkos färg. Det var jämnt skägg mellan ska och ska inte.
 
Då jag ibland har lite mycket energi, så gjorde jag slagi saken och blandade till tre olika nyanser i turkos. Stolarna fick byta färg och torka över natten.
 
 
Tanken bakom var att försöka ta in lite färg ooch ljus för att dra upp humöret lite. Det är ju så trist när det bara regnar och regnar, dessutom varit sjuk så länge. Lite Bali i Kråks stuga.
 
Bordskivan är utbytt mot en sliten dörr i mintgrön/turkos ton, fågelburar  i bambu har åkt upp i taket, lagerbladsträdet har planterats om och satts i en korg. Så det är ju inga jättesaker som gjorts om.

 
På bordet står en stor skål från Höganäs Keramik och en glaskupa innehållande en ananas i vitt porslin. Siffrorna på väggen är gjorda av gamla dörrar och inköpta i Norge för nåt år sedan.
 
 
På kortsidan har en Kartell Ghoststol fått plats. På så sätt blir det lite luftigare och det tar upp glaset på bordet.
 
Galet? Kanske, men det ger lite energi i höst/vintermörkret. Så nu ska jag nog ta tag i vardagsrummet också och knyta ihop det lite Baliturkosa temat.
 
Bilder: Henrick Eriksson
 

Kommentarer

annica sa…
det blev kanonsnyggt!
Jättesnyggt ...det piggar verkligen upp med lite färg!!! och möbler är lätta att måla om ifall man tröttnar:))
Se hur jag målade om vårt köksbord (70-tals furu) och ett väggskåp i turkos för något år sedan och gillar det fortfarande!
http://karinasinspirationsblogg.se/ommalat-gammalt-furukoksbord/
Frida sa…
Vad fint det blev!
Helt klart värt den mödan du la ner på detta- så snyggt!
Men duuuu, så SNYGGT!!! Denna sena fredagskväll, då regnet smattrar mot asfalten ute på vägen och jag gäspande bara skulle ta en liten snabb promenad i bloggvärlden innan jag stupar i säng, så ramlar jag över denna ljuvliga energikick och blev genast pigg och inspirerad igen! De färgglada stolarna, fågelburarna, lagerbladsträdet i snygga korgen, och så fin-fina träsiffrorna - urläckert tillsammans alltihop eller varje detalj för sig. Och nog har du ett glatt och piggt kök att tanka energi i nu!!!

Läckert, Mr Eriksson, läckert!

Natti natti,
Helena
Anonym sa…
Så himla fint! Älskar dem turkosa stolarna! :) /Isabel G
Jennica... sa…
Superduperfint! Bra att du vågade.
Anna-Maria sa…
Jag tycker att du gjorde helt rätt! Skitsnyggt!
Linda sa…
Aaah vad fint det blev! Vilken energigivande matplats. Man blir ju glad. Skitsnyggt!