Höstgryta och soppa för kulna kvällar.

 
Idag har jag handlat in kålrot, jordärtskocka, morötter, vitlök, potatis och lite annat för att göra en höstig soppa och en gryta. Perfekt att handla rotfrukter den här perioden då det är ruskigt billiga råvaror.
 
Jag kommer ha i andra saker också, vilket du kommer få senare här på bloggen. Min egen höstgryta och soppa med andra ord. Det är ju kanon att kunna frysa in i mindre portioner och ta fram en kulen kväll och värma på.
 
(Kulen = kall på dalmål)
 
Recepten kommer senare! Både här och på facebook.
 
Bild: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Oj vad trevlig och inspirerande blogg du har! Kul att jag hittade den! Ser fram mot receptet på soppan. Men du, kål som går att äta stavas med å all annan med o ;-) Hoppas du inte tar illa upp, men en gammal svenskalärare reagera reflexmässigt på sånt hi, hi..
Stämmer så bra så, det har gått av bara farten när jag skrev inlägget, hahahaha, det är rättat nu ;-))