DIY - Ge bort snacksburkar till nära och kära

 
Kväll med kompisarna eller behöver några personliga gåvor till julfesten? Ett roligt och enkelt (och framförallt billigt) sätt är att göra snacksburkar till var och en med en personlig hälsning.

 
Du behöver gamla glasburkar som är urdiskade, washitejp, sax, band och tyg/servetter och  något att lägga i. Det kan vara allt från fina praliner till nötter och torkad frukt. Bäst är ju om man tar något som man vet att personen tycker om. Vill man göra en allmän gåva till många brukar juleskum (tomtar) eller knäck funka bra.

 
Börja med att lägga washitejp runt kanterna eller där du tycker det blir snyggt. Lägg i frukten och sätt på ett lock av en bit tillklippt tyg eller servett. Slå ett band om locket och sätt dit en etikett/tag med ett privat meddelande. Klart!

 
Det här är en kul present att få, och vill man så kan man ju ta en större burk och blanda ihop en musli, kakdeg (torra ingredienser) eller andra blandningar. Bara att använda sin fantasi.
 
Bilder: Henrick Eriksson / washi/etiketter moltazdesignshop
 
 

Kommentarer

idémakeriet sa…
Tack för din hälsning på Minnas blogg.
Här hade jag inte varit förut, har även kollat i din webbutik, fina saker, valt med omsorg.
Ja det mossbandet är faktiskt väldigt praktiskt och kul att jobba med.
Ha en bra dag.
Gerda
The Cat House sa…
Super kul present att ha med sig till glögg festen!
Har du något bra tips på hur man lättast får bort etiketten och limmet i från burken?

/Tina
Jag brukar lägga burkarna i hett vatten någon timme, tillsammans med lite diskmedel, det brukar funka. De som är riktigt envisa brukar jag sätta ner i en kastrull med kokande vatten och låta stå en kvart ungefär, då brukar de lossna. Har märkt att vissa har ett lim som sitter som attans där etiketten är ihoplimmade, där brukar jag ta lite T-röd eller kemisk bensin så försvinner det. (funkar med aceton också)
The Cat House sa…
Tack för tippset. Nu slipper jag åka iväg med glasburkar till återvinningen, kan ju återvinna dom själv :-)

/Tina
Anonym sa…
Var har du köpt etikitt text skrivaren? Vad kostade den?

anette meg carlsson
@Annette Meg Carlsson. Det är ingen etikettskrivare, men jag har ett knep. Jag skriver texten i word på datorn, tar sedan och spegelvänder texten. Sen tar jag ett fotopapper (glansigt) och skrivet ut den spegelvända texten. Fördelen är att bläcket är blött i X antal sekunder. Jag lägger dit etiketten och trycker till, vips så är det överfört på etiketten. Smart va? / Henrick