Något som är riktigt gott

 
Att lägga in gurka är ju otroligt enkelt och vansinnigt gott. Jag har det på mackan, salladen, till maten och kan även ta några skivor i en skål till tv kvällen. Så gott är det.
 
Jag tänkte ge dig ett recept som jag kör efter, helt egenpåhittat, och det är viktigt att smaka av lagen innan du stoppar i gurkorna. Jag har gärna lite syrligare, och då tillsätter jag bara mer ättika eller minskar på sockret. Till två burkar behöver du;
 
4 gurkor
4 msk ättika
2 dl socker
750 ml vatten
1 kruka med persilja

 
Börja med att skiva upp gurkorna, jag gör dom tunna då de blir löjligt goda till att ha till maten. Sedan är det bara att hacka upp persiljan. Inte för smått, ca 1-2 cm bitar på kvistarna.
 
För att lösa upp sockret snabbare så startar jag med socker och ca 3 dl hett vatten, sen slår jag på ättika och kallt vatten i blandningen. Lättast är att göra det i en tillbringare.

 
Lägg i den skivade gurkan i burkar och toppa sedan med persiljan. Ta lagen och häll över. Har du smakat på lagen? Du kanske vill ha den syrligare med mer ättika, eller mer socker? Du bestämmer ju själv hur du vill att den ska smaka.
 
Se till att lagen har svalnat helt innan du ställer in burkarna i kylen.

 
Klart! Sen måste dom ju smakas av med en limpmacka och lite salami. Hur gott som helst!
Håller ca 1,5 månad i kylskåp, men innan dessa har du nog gjort mer av den här inlagda gurkan.
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Åh, jag älskar inlagd gurka efter mormors recept.
Tack för att delade med dig ditt och sååå snygga bilder!!
Trevlig helg//Kathryn
Så snyggt med gurka i burk! Grönt och fräscht! Och gott också förstås :)

Ann-Louise