Lugnt start - fullfart

 
Idag är det en hel del som ska göras. Du vet när man har så mycket på listan att man inte riktigt vet vart man ska börja? Sån dag är det idag. Jag gick upp tidigt och gjorde diverse på datorn, satt och sneglade på listan och kände bara att det här går inte!
 
En kaffe, söt apelsin och en bra rosbok blev resultatet. När jag bryter alla måsten och borde göra i en timme så får man ny energi och kan ta tag i allt som står på listan. Det är lätt att man bara rusar iväg och göra allt det där utan att tänka på att man kan faktiskt ta en paus utan att det gör något.
 
Jag måste ju ta det lite lugnare med tanke på att jag nyss varit ruskigt sjuk. Jag är ju inte frisk än, men på god väg. Allt går om man bara inser fakta, att muskler, huvud kanske inte klarar allt på en dag. Pauser gör att man orkar betydligt mer under dagen. Jag vet att jag är i full gång från arla morgon till sena kvällar, men det är ju bara sån jag är.
 
Igår var det ju söndag, vilket resulterade i att två björkar sågades ner på gården. De är ju betydligt större än man kan ana och grenar och kvistar i ett överflöd. Vill inte ens veta hur många jag sågat av från stammarna. Den här veckan blir det till att kapa upp stockarna och lägga under tak till våren. Det är ju rätt tid nu att beskära björk, för i februari är det för sent då saven stiger och trädet förblöder. Vill man ju inte direkt. Nej, nu ska jag iväg på möte och sedan blir det en hel del annat under dagen.
 
Kanske en kaffe, apelsin och rosbok igen om det går i för högt tempo?
 
Bild: Henrick Eriksson

Kommentarer

Ja det där känner jag till, en massa must does! Och inte sällan hamnar jag vid datorn istället, som nu, fniss.

Bra inställning med paus, att tänka på kroppen och hälsan.

Kraaaaaaaaam aka
ANNETTE sa…
Ja, visst är det mycket man vill hinna med! Tiden vid datorn går alldeles för fort, och vips så är klockan så där mycket igen!

Gillar din blogg, har lagt upp den i min blogglista.

Ha en bra vecka,
Annette med bloggen Annehem
Mats sa…
Jag gillar din blogg !

www.cqnet.se