Kanelsnaps a´la Kråks stuga

 
Något jag gör till jul varje år är snaps med kanelsmak. Men det är inte bara kanel i den, en hel del annat som jag tänkte du skulle få receptet på. Helt eget kråks stugarecept med andra ord.
 
Jag har alltid 1 liter vodka som står med blandningen året runt, och fyller på små slattar med vodka som blir över vid tex. midsommar, påsk m.m. Det är nu i oktober/november som jag tillsätter lite extra kryddor inför julen. En perfekt gåva dessutom att ta med sig på en julmiddag eller liknande.
 
 
Du behöver ca 1 liter vodka (sen har du en bra start som håller i flera år) av bra sort.
 
Nu till receptet;
 
1 liter vodka
8 kanelstänger
6 stjärnanis
15 nejlikor
En liten bit vaniljstång
 
Lägg ner allt i flaskan och låt stå framme på bänken fram till jul. Det var inte så svårt väl? Till nästa år så häller du över ca hälften av flaskan till en ny flaska, som du sedan bara kryddar upp lite extra med kanelstänger. Den andra, originalflaskan, spar du och fyller på slattar i under resten av året. Lite som egen vinäger.

 
Spar gamla flaskor med fina former och häll över lite av snapsen. Färgen blir fantastisk när den fått stå ett tag och smaken är gudomlig. På sommaren brukar jag ta lite av snapsen tillsammans med sockerdricka och is. Funkar som bra välkomstdrink på julfesten också.
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Go afton,
det där måste jag ju testa att göra till jul. Låter ju spännande att dricka den tillsammans med sockerdricka också. Åh, nu blev det mycket att göra helt plötsligt;))
Tack Henrick
Åh det här lät ju gott. Jag gjorde en med kanel och svartvinbärsblad till midsommar en gång, det var också gott. Men detta ska jag göra till jul. Måste hitta lite snygga flaskor också. Mvh Miriam