Hur ser trenden ut i jul?

 
Har du börjat handla julsaker redan? Butikerna är proppade med julpynt och annat som hjälper till att skapa jultrivsel i hemmen. Trenden man ser inom juldekoration är mycket traditionella detaljer, blandat med återvunnet trä och mycket svart och silver. Just arvegods inom julgransdekorationer har blivit hett. Det vi såg som barn vill vi ha i den egna granen i år.
 
Jag brukar inte vara den som överdekorerar hemma, och kommer inte göra det i år heller tror jag. Det blir npg en gran med lite fåglar och någon snygg kula. Eventuellt en skål med kulor på bordet. Vi får se.

 
Något som också dykt upp på senaste åren är lite störr detaljer i granen och i hemmen. Samtidigt som själva julgranarna har fått krympa ner i en hink eller kruka. Alltid kul med jul tycker jag, ur inredningssynpunk. Spännande att skapa sina egna traditioner och sitt egna artilleri av snygga dekoreringsateraljer. Hur dekorerar du i år?
 
Bilder: Henrick Eriksson / moltazdesignshop

Kommentarer

Jag älskar julen och allt som hör till. En del skulle nog säga att jag har mycket plock men, det är en del som har varit farmors och en del som barnen gjort:)) Det är tomtar, skålar med kulor och lite annat pynt. Givetvis finns en gran med röda och silver färgade kulor
Förr hade jag en låda till varje advent men, tycker det är så kort tid så nu åker allt fram till förste advent.
Tycker att en del saker som tas fram i affärerna inte är så juliga. Säkert en fråga om både tycke och smak.
Längtar redan att få ta fram jullådorna:))
Ha en bra kväll!
Dr Grane sa…
För mig blir det inte så glittrigt och skirt i år utan snarare tvärtom. Enkelt och lite grovt. Några röda äpplen, röda gardiner, en grå tomte och saker i grov cement.
Jag är tokig i julgran, en fin gran är ett måste hemma hos mig annars blir inte julen som den ska. Jag har märkt att ju äldre jag blir ju mer vill jag att granen ska prydas med saker som står för tradition som håller i tiden precis som du skriver. Det moderna som jag provat tidigare i både rosa och svart har jag faktiskt slängt bort. Nu längtar jag verkligen men egentligen inte så mycket till själva julafton utan till december och alla förberedelser.
Ha en skön vecka!
Madde
Anonym sa…
Kör varje år med mest vitt pynt i granen och har en särskild låda med mina fåglar i vitt och silver som jag älskar att få hänga upp. Blandar gammalt, nytt med vita barngjorda änglar och lite kitsch. Blir så snyggt!
Pyntade altanen med mossa, björkstammar och skira små tallar igår för jag vill hinna njuta av hösten på nära håll. Ökar på det med granar och ljusslingor vid advent. Nu blev jag sugen på jul..
/Elsa
Anonym sa…
Hej Rosie här...Fint du fått i huset..Jag hoppas julen blir med vitt o silver o lite vinrött ..Samt en fråga letar efter en psppers stjärna med 9 spetsar o slim ska ej vara många mönster eller förtryckta hål ej watt o vekes ..vet du någon annan.

En som är jätte fin o lyser fint är Sensy Stjärna 80 eller 100cm ..
men den har 7 spetsar men är jätte fin.

Men som sakt söker en med 9 nu..Annat tips är Vackra ekollon och kottar i vitt porslin , juldekoration från danska illum bolighus..En vacker guld stjärna med prisma på Åhlens..Stjärnan e fin men fel färg...Men formen e cool.

Har du några bra tips på fina julkulor man köper st vis...en viss dansk grossist men vet ej vilken.

Hoppas du kommer med lite jul tips. o Fina bilder.

MVH
Rosie